torsdag 5 mars 2009

Sjuka vanor!Jag tjuvstartade rensningen ikväll och det var ingen kul syn. Det sägs ibland att visa mig din garderob så säger jag vem du är. Jag blev ganska arg på mig själv när jag insåg i realiteten hur illa mina shoppingvanor har varit. Väldigt väldigt väldigt många plagg är helt oanvända och många har t.o.m prislapparna kvar....
Många klädesplagg älskar jag och ska behålla. Klassiska kläder behåller jag, men sånt jag inte använder ska säljas...
Det värsta är att jag har en klump i magen nu. Jag känner mig otroligt ledsen över mitt tröstshoppande. Väldigt många plagg hade prislapparna kvar. Många av kläderna ser nästan identiska ut. Jag har sumpat en hel förmögenhet på kläder.....
Jag hoppas att jag ens kan sova i natt.....usch vilken ångest jag har.....

19 kommentarer:

Life sa...

Snälla du, döm inte dig själv för hårt, bättre sent än aldrig som sagt. Tänk att du tagit tag i det NU och att du i framtiden INTE kommer göra som tidigare. Låt det gamla vara gammalt och minska din ångest. Tycker du är SUPERDUKTIG hela tiden. Men gå varsamt fram. Rom byggdes inte på en dag. KRAM! Och trevlig helg!

Anonym sa...

Gåsen - hur kunde du?

minna sa...

Tack snälla Life! Har vaknat precis efter en tuff natt då jag har vridit och vändit halva natten och haft ångest. Du har rätt, rom byggdes inte på en dag och nu har jag slutat shoppa, det är huvudsaken!

Gåsen? Börjar dom inte bli rixnördiga?? (misströsta inte, har en till kvar=)

Å sa...

Det är bara positivt att du inser hur galet det var att shoppa så mycket. Om du tänker på hur du känner just nu så minskar risken att du ska falla tillbaka i dina gamla vanor. Du har förändrat ditt liv rejält, inte många som skulle klara det. Kämpa vidare!

Anonym sa...

Ja, detta var DÅ och nu vet du bättre :) Btw min gardebob är likadan... minus de fina märkena då.. men samma grej, oanvänt m lappar kvar. Varför gör man så egentligen :(

/sofia

troi sa...

Ja. du får trösta dig med att du faktiskt är på rätt väg!

Bra jobbat!

minna sa...

ja usch antar att man får glömma och förlåta och gå vidare! Har rensat som en galning och lämnat bort kläderna!

Wicke sa...

Jag tycker att du är jätteduktig, skickar en stor varm cyberkram till dig. Wi

nonhosonno sa...

Du är utmanad...
http://villhaallt.blogspot.com/2009/03/utmanad.html

Anonym sa...

Jag menade naturligtvis att felet låg i att köpa gåsen till att börja med, inte att sälja. Sen har jag svårt att se att någon kan vilja köpa, men till rätt pris så kan det allra mesta säljas...

Spargrisens Mor sa...

Så duktig du är, som tagit tag i detta ditt "köptvång". Lycka till!

EmmaR sa...

Nu har jag läst igenom hela din blogg. :) Jätteintressant och inspirerande! Vilka insikter du kommit till på så kort tid. Se det som något positivt att du reagerar som du gör inför alla kläderna. Lycka till!

Pengar och cash sa...

Det är bara blicka framåt och göra dig av med dom du vill sälja. Tänk inte tillbaka på dåliga vanor. Tänk framåt!

Anonym sa...

Grattis till uppvaknandet. Låter helt klart som du är påväg till ett bättre liv!

Det är bara bra med insikten. Det ska vara ångest! Man lär sig av misstagen. Jag har delvis varit likadan själv och köpt "snygga" grejer på rea och när det "nalkas bra affärer", prylar högt och lågt och nya intressen. Vinden är belamrad med prylar som man aldrig använder. Men de är en bra påminnelse när man är där och letar efter något då och då. Lite ångest sådär, Bra påminnelse :).

Sedan rätt många år har jag ändrat beteende totalt och blivit ekonomi intresserad. Kan lova dig att man mår bättre, bara jobbigt när man träffar på människor som är lika som man själv var en gång i tiden.

Det är intressant att följa dig. Själv är jag rätt trött på shopaholictjejer som fyller upp hemmet med en massa skit (skor till förbannelse mm, olika porslingrejer mm), som om det inte räcker med alla koppar och glas? Dessa tjejer är i princip alltid panka (och suger pengar ur en). Ofta tyvärr rätt ytliga dessutom.

Önskar de fanns fler vettiga :)

Lycka till, du verkar vara på helt rätt väg!

\PD

Från konsumera till konsumindre sa...

Jag förstår lite hur jobbigt det måste kännas. Det är tur att du åtminstone har insett det nu, du har redan kommit otroligt långt mot ditt mål bara tack vare det. En sådan plötsligt insikt är ganska lätt att vända till något positivt - om inte annat har du blivit en erfarenhet rikare och i framtiden tvivlar jag starkt på att du får mer problem med shoppingbeteende. Jag tror på dig, kämpa på! :)

minna sa...

tack alla ni för peppet=) Det betyder jätte mycket=) Visst känns det idag att jag har levt ett ytligt liv....shoppingen har bara varit tröst...det är kul att upptäcka nya sidor hos sig själv, men samtidigt jätte jobbigt...Det är ärligt talat läskigt utan alla dessa frisör och nagelbesök....jag är väl rädd för att inte duga...jag har väl altid velat bevisa något, men jag vet inte för vem eller för vad... Jag vet inte om jag har en dålig självkänsla som jag har försökt att "shoppa" bort...det är väl det jag hoppas upptäcka nu under resans gång...

minna sa...

Anonym, gåsen köpte jag för att jag tycker att den är världens bästa varma jacka!Kvalite rakt igenom....=)

Anonym sa...

Njaa, tröst vet jag inte. Nått ska man juh lägga pengar på, inte så kul att spara. Sörj icke. Du har väl vaknat i relativt ung ålder iaf. Se positivt på det. Ser juh ut att vara snygga kläder btw.

Jag tycker fortfarande det är kul att shoppa. Men nu shoppar jag framförallt spännande investeringar! Gör man rätt analys, får man pengar tillbaka, whahow!.

\PD

Y sa...

Jag förstår att det känns jobbigt med alla förändringar och nya insikter. Ofta är det väl enklare att bara strunta i att förändras... Som tur är så har du valt den andra vägen. Du har bytt riktning i livet och jag lovar att du kommer må så mycket bättre längre fram! Jag suger åt mig av en massa tips fastän jag inte har haft det köpberoende som du beskriver. Själv har jag bedövat mig med godis i stället så nu har jag lovat mig själv att inte förstöra min kropp mer genom en massa sötsaker.

Vi kämpar på:)