söndag 16 november 2008

The secret

Som vanligt så är helgen slut i ett nafs! Jag har faktiskt varit duktig och jobbat både på lördag och söndag för att komma ikapp på jobbet! Och direkt känns det bättre. Jag har försummat jobbet alldeles för länge så det är på tiden att jag rycker upp mig... Jag han t.om. rensa vid skrivbordet och det kändes trevligt att ha ett tomt bord. Jag har även funderat på att jobba hemifrån. Jag får ju dubbelt mer gjort när jag får jobba ifred och slipper samtal från telefonsäljare och ibland ringer väl en och annan leverantör som jagar efter sina pengar. Ekonomin har som sagt varit ansträngd på jobbet men ekonomin hemma blir lite bättre varje dag....

Som sagt deppigheten måste bort och har faktiskt sett filmen the secret! Jag tror att mycket kan man göra själv om man försöker vara positiv, men det är inte lätt när man har en uppförsbacke...
Men gillar filmens positiva budskap om att tro och hoppas och framför allt fantisera och tro att du har allt redan idag! =)
Så nu ska det tänkas positivt!

Några ord från filmen!

"Det du tänker skapar du"

"En positiv tanke är hundra gånger mer bejakande än en negativ"

"tankar blir saker"

"Det du tänker,det du känner idag, skapar din framtid"

"dina tankar och dina känslor skapar ditt liv"

Och jag håller med om detta. Om man försöker vara positiv och öppen och koncentrera sig på det som är bra i ens liv så mår man inte bara mycket bättre utan har större chans att lyckas i livet. Om man varje dag tänker, nej jag fixar inte det här, så lär man inte göra det heller.
Det gäller att ändra sitt tanke sätt först. Våga tro att det ordnar sig. Focusera på målet och köra järnet. Man kan inte sitta bara och tycka synd om sig själv. Man måste börja någonstans och det bästa stället att göra detta är ju faktiskt i ens tankar.

Precis som det sägs i filmen ""ta första steget, du behöver inte se hela trappan, bara ta första steget i tillit"

"allt som sinnet kan tänka kan den förverkliga"

Enligt the secret konceptet ska man fråga rakt ut och säga vad man vill, det gör att man fokuserar på målet, sen nästa process är att tro, och då ska man ha en orubblig övertygelse, "jag vet helt säkert" Och det tredje steget är att ta emot.

Det enklaste sättet att börja tänka "rätt" är att först skriva en lista på alla saker man är tacksam över den sk tacksamhets processen. Nästa steg blir att visualisera att man redan lever det liv man strävar efter. Vill man bli rik tex så måste man börja tänka som en smart affärsman tex. I mitt fall sluta slösa, köpa fonder, spara pengar, betala bort skulder och fokusera på det positiva. Vara övertygad om att jag fixar det och leva som om jag redan hade fixat det! Helt enkelt leva efter "När du visualerar så materialiserar du"

Ett bra sätt är att tex ta och göra ett kollage på det som man vill ha i livet. Om det tex är ett hus, så kan man ta en bild på ett hus man gillar och sätta det i mitten av kollaget. Göra ett kollage av sitt drömhus. ¨I sinnet handla möbler till sitt hus osv osv....

Filmen finns även som en bok, men jag fick filmen i present förut....

2 kommentarer:

nonhosonno sa...

Ja det är en kanon film, sett den 2 gånger :)
Kan tipsa dig om att lyssna på Jim Rohn om du vill ha motivation och personlig utveckling, han har gjort både ljud, film och böcker. Jag föredrar att lyssna på honom, mkt behaglig röst att lyssna på.

minna sa...

Tack för tipest! =) Skall kika!