tisdag 18 november 2008

6 % ränta på sparkonto!!

Tack för alla tips gällande sparkonton!

Vad tror ni om denna?

www.sparkontoplus.se Är det bluesteps?

4 kommentarer:

admin sa...

åh, men det verkar ju jättebra! Har du sett något negativt? Några dålda avg o sånt? Jag såg inga...Klart, eftersom det tar ett par dagar att ta ut och sätta in så tjänar de pengar de dagarna som du inte ser, men å andra sidan så får du hög ränta så något måste de ju få för besväret =o)

Anonym sa...

Hej igen,

Tittade också på sparkontoplus när jag skulle öppna konto efter Kaupthingkraschen, men dom var så struliga när jag kontaktade dom.

För att öppna ett konto var man tvungen att ha en e-legitimation och det funkade inte när jag väl skaffat det. Tyckte det kändes för struligt och otilgängligt. Hos Marginalen och Collector har du ett förvalt konto hos din vanliga bank dit du för tillbaka pengar om du vill. Du har ett användarnamn och ett lösenord. Inget hitte-på. Sjukt enkelt.

Utöver bankbokssparande har jag börjat småköpa aktier, inte fonder, just nu. Sparar på lång lång lång sikt och med tanke hur börsen gått den senaste tiden så är det billigt oavsett om den går ner och man loosar 10-20%. Har köpt en hel del investmentbolag (Investor, Kinnevik, Öresund, Kungsleden) och H&M som tagit en del oförtjänt stryk den senaste tiden.

För att spara ytterligare avgifter har jag öppnat en depå hos Aktiedirekt där minimicourtaget just nu är 9kr/0,15% på beloppet till skillnad från min tidigare bank som ville ha 60 spänn i minimicourtage. Kan rekommenderas.

Glöm inte att vi är alla olika och har olika förutsättningar att spara olika mycket och på olika sätt. Det som passar mig passar säkert inte dig, men det är en bra början att skaffa sig ett sparkonto med hög ränta.

Lycka till nu!

/ A

Anonym sa...

Nix, inga dolda avgifter som det verkar. Tar någon dag innan pengarna rasslar rätt, men det får man ta i jakt på bra ränta! Every penny counts! Det enda rådet jag egentligen kan ge om och om igen är riskrpridning. Framför allt i dessa tider med bankkollapser. Trots insättningsgarantien som gäller för de flesta bankbokssparande så öppnade jag två konton i olika banker. Kommer att köpa en lägenhet i stockholm det närmsta året och vill inte att de pengar jag sätter av för bankbokssparande skall sitta frusna på ett konto innan riksgälden betalar ut dom vid en ev. kollaps.

Har börjat titta på en kort räntefond med bara 0,15-0,17% förvaltningsavgift och som hittils i år har gått upp 4,6%. Verkar bra, men jag har inte kommit till skott ännu...Så lite dig...och pengar :-) Simplicity Likviden heter den. Vi får se.

/A

Anonym sa...

Jo, kom på. Du borde lägga till AdSense-annonser på din blogg. Genererar lite pengar vid sidan av.

/ A