måndag 27 april 2009

Veckans actionlist

Ny vecka, nya tag. Jag gillar inte måndagar. Befinner mig alltid i koma efter helgen. Längtar redan nu till helgen. Känns som om helgerna bara rusar förbi. Jag hinner aldrig ta tag i det viktiga . Aldrig vila ut. Väckarklockan väcker mig varje lördag och söndag. Vi har massor av folk som hälsar på. Jag hinner aldrig satsa på mig själv eller på min familj. Varje söndag kommer ångesten krypande inför jobbet. Och nu sitter man här. Jaha.

I kväll eller i morgon skall räkningarna betalas. Jag har redan lagt undan 3000 kr av min lön till buffertkontot. Enligt min lilla undersökning så tycker många att man ska ha 2-3 månadslöner i buffert. Jag kommer att sikta på 3 månader. Efter det ska jag skära ner på buffertsparandet och köpa mer fonder och aktier. Men slutmålet är att ha en hel årslön på kontot. Jag har börjat inse att frihet i livet kostar. Att kunna välja fritt kostar. Jag har hamnat i någon ond spiral där allt handlar om pengar. På gott och ont. Pengar styr min tillvaro. På jobbet, hemma, och oron och ångesten över pengar är värst. Men det är framför allt bristen av pengar. Nu är jag på god väg, läskiga skulden är borta men jag är inte trygg ännu. Och det är det jag ska jobba på. Att bli trygg. Hitta balansen. Jag börjar bli less på mig själv. Less på ångesten och less på oron.
Och så damp dessa rader in i mailboxen i morse och jag kan bara instämma.

"Life is too short to waste. Dreams are fulfilled only through action, not through endless planning to take action."
David J. Schwartz

Därav

Veckans actionlist:

* Fasta! Rensa kroppen på mediciner och dricka vätska (helst två veckor) Blir tufft, men är ett måste nu.

* Ta krafttag i träningen, har inte tränat på två veckor. Inte undra på att jag är trött, seg och hjärnan går på lågvarv. Träna dock lugnt under fastan.

*Ringa till läkaren

*Rensa skrivbordet på jobbet och komma ikapp.

*Satsa lite på mig själv. Vara ledig på torsdag. Umgås med vänner under valborg men resten av helgen ska jag umgås med sambon och sonen. Vi ska fixa i trädgården och satsa på hemmet. Lite mer vi tid. Inga vänner. Inget slaveri i köket. Och definitivt ingen väckarklocka.

* Planera ekonomin med sambon.

Någon annan som ska skriva en lista? =)

6 kommentarer:

troi sa...

Jag ska nog också komponera mig en lista!

Anonym sa...

Åhhh fy fan vilket träffande citat! Jag har nog ägnat mig åt enbart planering det senaste året. Man behöver KOMMA IGÅNG också...

/sofia

Sefo sa...

Bra inlägg, ska sätta mig med en att-göra-lista jag också! =)

minna sa...

japp, kör igång troi, Sofia och strävar efter finansiellt oberoende.

Pengar och cash sa...

Jag ska fundera ut en liten lista jag med. Känner att jag behöver tänka på annat än pengar framöver.

Spargrisens Mor sa...

Bra citat! Jag lånar det till min pärm med "Tankar och Idéer".
Listor, ja visst! Nästan hela livet har det funnits nå´n form av listor. Dels för långsiktiga aktiviteter, som kan få ta tid. Dels för kortsiktiga, som måste kommas ihåg och bara göras ganska omgående!
Bra jobbat! Jag tycker du är imponerande i ditt sätt att ta tag i din/er ekonomi! Med och utan listor!