torsdag 30 april 2009

utmaningen

Den här månaden har vi verkligen levt snålt! Vi stängde av värmen och det syntes i elräkningen som damp ner i går. Den var halverad!!!
Vi sa upp boxer abonnemanget och ena bärbara bredbandet. Tidningsprenumerationer har avslutats och diverse småabonnemang. Vi är kvitt läskig skulden (jippieee) som hade en hiskelig månadskostnad. Vi har även gått igenom familjens försäkringar och nästan halverat kostnaden!!! Vi har bara använt en bil, samåkt och fått pussla ihop våra tider. Ibland har detta inneburit en väntan på den andra, men med tanke på hur mycket man sparar i rena bensin, skatt och försäkringspengar, så är det värt det.Detta gör att sambon och jag kan lägga undan varsin halva på lönen. Detta gör att vi får leva extremt snålt i Maj månad men vi har lyckats spara ihop en hel månadslön tillsammans till buffertkontot!
Det har inte varit så lätt, men vi ska göra likadant i Maj månad. Men i juni tas andra bilen i bruk igen. Det blir extremt svårt ibland att pyssla ihop tider. Och på sommaren brukar jag få sluta tidigare.
Men efter en månad har vi sparat ihop till en månadslön i buffert!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt uppmuntrande och inspirerande att läsa! Kul att det gått så bra för er!

Kajsa

Clemens Winkler sa...

Snyggt jobbat! Inte har väl livet blivit sämre för att ni inte spenderar lika mycket numera?

Per Penning sa...

Väldigt imponerande! :)

minna sa...

Tack!
Livet har blivit mycket bättre Clemens. Tryggare fast vi har långt kvar att gå. Men vi har nog sparat för hårt den här månaden! Det har känts ,så efter maj återvänder vi till ett mer normalt sparande.

troi sa...

Vad ni kämpar!

Det är riktigt kul att läsa hur bra det går för dig och din familj. Skönt att ni har varandra också som kan ge stöd!

Och är inte det bästa i livet gratis?

nonhosonno sa...

Starkt jobbat, riktigt bra!

Jag vet sa...

Vackert!

Fru S sa...

Grymt! Bra jobbat. Om man ändå kunde det. =)