måndag 8 december 2008

Jag kan fortfarande inte se den nya räntan på internet för mitt lån! Det står fortfarande 5,30%!!
Jag har ju rörlig ränta ! Borde jag ringa banken, eller är det vanligt att dom inte hinner uppdatera så fort? (handelsbanken)

Festen i helgen gick jätte bra, men dyrt blev det! =(

Jag har beslutat mig för att börja köpa aktier. Jag ska spara till en slant på turkietkontot och sedan köpa aktier i månadsslutet.

Jag hade fått en utdelning i obligationsfonden (liten) och resten av fonderna börjar se bra ut! Hamnar mer och mer på plus varje dag! =) Gapet till minus minskar och det är jag superglad för.
3 av fonderna är på plus nu och Claes Ohlsson aktien hade ett litet plus i morse! ganska kul att se att det kan svänga så fort på en månad.

Nu kommer det hemska med julklappar....usch jag är livrädd att shoppa julklappar. Så rädd att falla för frestelsen. Jag har sagt till alla mina vänner att inte låta mig handla något! Att dom ska hålla stenkoll på mig...... Alla dessa fina sminkartonger och presentkartonger på kicks.....alla mysiga pyjamas och underkläder.....suck. finns massor av saker jag skulle vilja ha!

Det konstiga hittills är att huden inte har reagerat på alla mina "krämcocktails"..... huden gjorde lite uppror i början, men nu märks det inte alls.....
Håret mår inte bra dock! Där har jag märkt av en stooor skillnad. Mitt hår skulle verkligen må bra av en lyxig kerastasse inpackning! Jag har börjat med vitaminer och hoppas att dom ska hjälpa!
Jag har lagt in annonser på blocket ! Jag ska fortsätta rensa och sälja saker jag inte behöver.Förut tyckte jag att det var pinsamt med allt som kopplades samman med blocket, men inte längre! Jag har redan sålt av en svindyr cykel och lagt pengarna på ett buffertkonto.
Sambon fick en massa presentkort på ikea när han fyllde år(hans önskemål) så vi var på ikea i går och köpte nya handdukar. Tanken är att vi ska så småningom renovera toaletterna hemma. Vi blev klara med köket i somras och det kostade en hel del. Alla saker som vi nu säljer ska gå till badrumsrenoveringen! =) Jag är lite splittrad gällande hela renoveringsprocessen, men som sambon påpekade så höjer ju det värdet på hela huset+att vi måste renovera badrummet. Våtrumstapeterna börjar lossna!!! Att det ser för jävligt ut är en annan femma! =)
Det som fattas är ett badkar och kakel på väggrna. Allt annat har vi redan. (golvet, ny toalettstol, handfat och möbler)

Då vi har tre bilar, ska en av dom också säljas! (sambons helg/hobbyprojekt bil) Sen ska sonens
cross säljas och alla hans cyklar. Det enda som har varit positivt med att vara shopaholic är att man har ganksa mycket prylar som går att sälja för en bra peng nu när det är kris. Jag har redat sålt 2 st gucciväskor! Så i julhelgerna ska vi lägga ner extra krut på garage rensningen! Allt ska bort till våren!!!=)

5 kommentarer:

admin sa...

Tycker du ska slå SHB en signal, kolla den här artikeln http://www.expressen.se/ekonomi/1.1394383/fick-av-en-chock-av-nya-rantan

Önskar att jag hade lagt mina pengar på saker man nu hade kunnat sälja! Jag ska försöka sälja lite men tror inte jag får måna kronor för det! Men blir inspirerad att försöka av dig!

Anonym sa...

De flesta bankers "rörliga" lån är ett 3månaderslån, är det ett sådant du har?
Isåfall kanske ditt lån inte binds om riktigt ännu (har du maximal otur så hade ditt 3-månaderslån precis bundits om, dvs 3 månader kvar till nästa gång).

minna sa...

Ahaa, så risken är stor att jag får betala den högre räntan i tre månader! Usch då! =( Bara den sjunker sen då! =)
Ung kvinna, strunta i hur mycket du får! Du blir av med sakerna vilket bara det känns skönt!

Anonym sa...

He he! Jag håller med, det är väl det enda positiva med att ha varit shoppinggalen (nåja, kanske fortfarande till viss del ÄR). Man har en del att sälja.. Och det har jag också gjort. Det är inte bara skönt att få in lite pengar utan också att göra sig av med en massa saker som bara står och skräpar. Om det är nåt som ger mig ångest så är det min garderob. Visst, jag vill vara snyggt klädd. Men jag hittar kläder i min garderob som fortfarande har lapparna kvar som jag köpte för kanske ett år sen.. Galet, galet hur jag kunde shoppa så mycket!

/sofia

minna sa...

Ja sofia, hur kunde vi vara så galna?? Har också kläder som har prislapparna kvar! =)