söndag 4 oktober 2009

Bråk gällande vd jobbet/ drogad?Blondes have more fun?


Jag tror att jag kanske missbrukar något. Jag vet inte bara vad ännu. Men jag tar detta på fullt allvar och utreder och analyserar. Ni förstår jag har tackat nej till vd jobbet. Då ringde styrelsen och erbjöd 10 000 kr mer i lönekuvertet och en massa andra förmåner. Jag sa nej tack. Dom höjde ytterligare och jag sa bara jag ska tänka på saken. Jag ljög såklart. Jag kommer att tacka nej. Nu har mina vänner blivit förbannade. Kollegerna lika så. "'är du inte riktigt klok" skriker alla i kör....jag bara ler och säger "jag tror att jag är en anonym missbrukare på något," men jag vet inte vad men jag är kolugn..... jag går i någon sorts dimma....så vitt jag vet missbrukar jag inga tyngre droger...... ibland stillnoct när jobbångesten trycker och jag kan inte sova.... men inget värre....varför är jag så lugn? Nu fick jag veta att om jag inte tackar ja till vd jobbet skulle min post tas bort pga nedskärningar..... jag borde gråta, skrika , vara livrädd, min värsta mardröm kan hända. Vad gör jag? Jag sket i att analysera under helgen. Jag drog till sommarhuset och målade loppisfynd. Lyssnade på bra musik och bara målade. Jag köpte faktisk någon jävla ´slingpaket från konsum och för första gången blev jag en blekt blondin ala konsum istället för en östermalmssalongblondin. Mannen skrattade. Han tyckte att det var jätte bra. Han sa att han älskar min nya stil som blond tjej som går omkring i gamla ralph lauren skjortor och gummistövlar och bara målar och ler. Brorsans fru kom förbi och tittade en extra gång. "hur mår du " frågade hon. "utmärkt " svarade jag......

Jag mår utmärkt. Vafan är det för fel på mig?

Brorsan tog mig åt sidan, "du vet syrran du har fått ett grymt bra erbjudande. Om du tackar nej blir du arbetslös och en vanlig fattig svenne. Nu kan du verkligen få allt du har drömt om. Mig kvittar det, men du har jobbat så hårt, sååå hårt"

Jag orkar inte lyssna utan frågar honom om det skulle vara finare med vitt eller antikvitt. Då frågar han rakt ut, " vad fan går du på, har du börjat ta något, gav psykologen några piller, för i såfall minna jag vet allt om sådant och det är inte bra.....och en massa jävla svammel...

Ja jag vet inte. Jag har stängt av kanske. Har jag redan gått i väggen? Ingen kan väl för fan vara en lycklig svenne om man blir fattig? Då är man ju inte rik? Eller? Hur var det nu?

12 kommentarer:

Herr K sa...

Usch, jag förstår att du känner dig förvirrad över situationen, så många olika intryck från olika håll, samtidigt!

Jag tror du kanske är så lugn för har redan bestämt dig för att inte ta jobbet eftersom du verkar ha insett att du skulle få slita häcken av dig, antagligen med ännu mer jobbångest och Stillnocht som resultat. Om du känner att du inte vill ha jobbet (trots alla lockbeten), så ska du inte ta det heller.

Pengar och jobb i all ära...men det kommer komma fler tillfällen! Hellre bli arbetslös och relativt välmående än toppjobb och psykiska problem?

Hoppas du klarar att stå emot pressen som alla ger dig, men det kommer lösa sig :)

nonhosonno sa...

Oj oj oj, riktigt party på ditt jobb, take it of leave alltså?!

Skönt att du är lugn, det är nog som Herr K säger, du har redan bestämt dig och då infinner sig lugnet och harmonin, eller så har du käkat någon skum svamp ;)

Coolt hår!

Ivan sa...

Först lockande erbjudande, sedan hot.

Jo, så gör man (de) när de vill ha sin vilja fram. De vill ordna upp sina problem, dvs föra bort problemet någon annan stans. De bryr sig egentligen inte alls, om något annat än sig själva.

Du måste göra som du själv känner - de kommer säkert med mer av samma saker de redan har fört fram. Möjligtvis i andra former, och under andra former.

Beatrice sa...

Hot skall man aldrig ta. De verkar vara en högst osympatisk styrelse som först kommer med rosor för att sedan ta till kaktusarna när det inte går som de hoppats. Nej, det känns inte bra.

Att du känner dig så lugn tror jag beror på att du innerst inne har bestämt dig för att byta jobbinriktning. Om jag har rätt så kommer det säkert att "reta" en del men det viktigaste är att du gör det som känns rätt för dig och din familj.

Var sak i livet har sin tid.

Ha en fin vecka.

Pengar och cash sa...

Oj, vart först förvånad över att dom började hota lite? Dom måste vara desperata.
Men som jag sa i min tidigare kommentar, du kommer må så sjukt mycket bättre. Pengar hit och pengar dit. Det finns annat i livet! Jag har faktiskt unnat mig lite saker denna månad. Bara för att orka i fortsättningen. Det måste man. Du har ju familj att tänka på med. Det är viktigare än ett jobb som tar upp all din tid.

Per Penning sa...

Jag säger bara: måla på... :)

troi sa...

Ah jag hade ju aldrig kunnat tacka nej till pengarna.
Men visst har de andra rätt att ditt lugn beror förmodligen på att du redan bestämt dig och är trygg i det...

Anonym sa...

Hej Minna!

Har du läst mitt mail? Skulle gärna byta några ord med dig... Maila: ida.lundqvist@sr.se eller ring: 031-83 75 51

(Ang. buffert efter ekonomiska krisen...)

Tack! :)
Ida

Irene sa...

Jag tycker att Du har kommit en BRA bit på väg när Du så lugnt kan lita till Dig själv oberoende vad de lockar med :-)
Kram!

inte miljonär än sa...

man skall göra det man vill göra framförallt. Att bara jobba för pengar ger inte mycket och är nog ingenting man minns med glädje på dödsbädden.

Humlan sa...

Jag bara älskar blondiner,
Puss.

Anonym sa...

Ojdå, så du är inne i någon slags fas där du skiter lite i vad som händer.. Hmm.. :)

Ja, vad man ska fråga sig är vad man har för mål och följa det som gynnar den riktningen.

Har man sina mål klart är det lättare att välja. Du gör ett val som påverkar ditt liv rätt mkt.

Visst kan man må bra av att leva relativt fattigt, men det är ändå en trygghet med pengar. Kanske klarar du dig ändå, känner inte till din bakgrund.

Går jag efter mitt mål, skulle jag antagligen ta jobbet och casha in så länge de går. Förutsatt att det är någorlunda intressant jobb/utmaning. Är det vantrivsel, probably not.

Har du dina mål och prioriteringar klara? Nail em.

Lycka till

\PD