fredag 16 oktober 2009

Nokian VS magkänslan

Jag blev tipsad om att köpa nokian aktier för ett par veckor sedan. Tänkte inte mer på det, men då sambon skulle laga sin mobil så passade jag på att kika på olika modeller. Nokia hade inget att erbjuda som fann mitt intresse. Sånt anser jag vara ett extremt dåligt tecken, och jag minns att jag tänkte att jag litar på magkänslan och satsar på någon annan aktie.

Likaså tänkte jag på HMs aktier. Det fanns inget som såg intressant ut i butikerna. Men jag behöll dessa då jag ser dessa som en långsiktig investering.
Jag sålde mina odd mollys i perfekt tid. Då hade jag privilegiet att vara med på modeshowen och kände bara starkt att det inte höll lika bra länge. Jag anser att företaget måste byta stilen, då det börjar kännas lite tjatigt med too much hippie. Någon extra krydda måste de få till sig tills nästa visning.
Likaså tyckte brorsan att jag skulle köpa swedish match. Då kände jag starkt av att det var fel. Efter att ha börjat studera medicin och sett dess biverkningar så kan det inte vara okej. Människan blir bara smartare och smartare och jag tror inte /hoppas inte på deras framtid.

Dock är jag super intresserad av läkemedels aktier nu. Det ska jag kika på. Framtiden är medicin.....
Alla mina aktier är på plus....jag ska nog fortsätta med min magkänsla....

4 kommentarer:

Fru S sa...

Du får skicka över lite av den magkänslan till min man för än så länge har hans magkänsla varit helt off.

Trevlig helg :)

Svenskmillionaire sa...

Hej Minna!
Ja, det var inte kul att se mitt Nokia-innehav rasa så. Men jag tror ändå på Nokia på lång sikt, och därför köpte jag på mig mer. Iochförsig så är ju det du skrev om att du inte hittade något spännande från Nokia ett oroande tecken. Jag tror, och hoppas, att det bara är en dipp och att de kommer tillbaka med häftiga lurar. Men det var ju bra att du inte köpte när det låg en bra bit över hundralappen.

Bra att du inte köpte Swedish Match, det är rent oetiskt, att tjäna pengar på andras beroende och sjukdom.

Anonym sa...

Råder dig till att inte ligga 100% i aktier trots att du ligger på plus nu. Så fort någon i beslutsfattande position ens vädrar en morgonfis om att stödåtgärderna för världens ekonomier skall dras tillbaka öppnar sig damluckorna tror jag. Än så länge är marknaden dopad och kurserna stiger, men någon gång i vår kommer dippen. Denna rapportperiod som vi är inne i nu kommer att bli fantastik för kursutvecklingen för majoriteten av bolag tror jag. Så kortsiktigt ser det onekligen bra ut, men längre fram kommer jag att ligga allt mer likvid.

/ A

minna sa...

A, jag har en del "säkra" fonder och buffertsparande ocskå.
Jag skickar över min magiska magkänsla Fru s!!
Svenskmillionare...jag köper bara sånt jag själv vill ha=)