torsdag 15 oktober 2009

Dyra märkeskläder säljes / byter produkter mot fusk

Idag ska jag storhandla. Jobbar till tre på nya jobbet och efter det barkar det iväg till storshopping. Jag har suttit här hemma (börjar först elva) och funderat på olika utgifter som man kan spara på. Jag ska köpa ett torkställ (det gamla är sönder) så att jag slipper att använda torktumlaren då den drar så mycket el. Jag vet inte om torkställningen bryter mot köpstoppet, men jag tycker inte det då det är ett nödvändigt ont att kunna torka kläder. Det är miljövänligare med ställningen och mer ekonomiskt.
Jag ska inte stryka alla mina kläder längre. Det blir adjöss till strykjärnet ett tag. Behövs inga finskjortor på det nya stället. Faktum är att jag har funderat på att sälja många av mina kostymer. Det finns mycket jobbkläder att sälja. Det flesta av märkerna burberry, gucci, dkny och en hel del andra dyra märkeskläder. Jag kommer att ha vit rock, eller andra arbetskläder på jobbet när jag är klar med utbildningen. =)
Japp så blir det, jag ska sälja lite kläder och skor. Folk brukar vilja köpa burberry kappor mm....inga problem med att bli av med dessa och man får bra betalt. Ska börja med att ringa till ett par vänninnor som jag känner lite ytligt. Speciellt en tjej som köpte massor sist jag sålde av klädhögen. Konstigt, det känns knappt längre. Förut gjorde det ont i hjärtat. Jag ska sälja lite väskor också. Det vore kanon om jag fick ihop 20-30 000 på lite kläder, skor och väskor. Då skulle jag klara av årsmålet....=)
Vad ska jag med dyra märkeskläder till? Det är bye bye med stureplanslivet....jag behåller alla mina halvdyra kläder.
Jag har även börjat fuska med gästtvålen här hemma=) Alla mina gäster har alltid fått njuta av underbara savon de marseille tvålar för 165 kr. Nu är det slut med det. Jag behåller dom sjukt mysiga flaskorna, men häller i coop extra tvål för 9 kr!!! =)
Lika så har jag börjat fuska med andra hushållsprodukter. =) Ingen har märkt något, so why not? Sambon är halv noga med vilket toalettpapper och tvål mm man använder. Jag har bytt ut allt mot billigare och han har inte sagt något.Det enda jag inte tummar på , det är kaffet! =)
Näe nu ska jag fila på andra fuskstrategier.....=)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror Minna använder mer o mer av sitt sunda förnuft!!! Och jag tycker INTE det bryter mot köpstoppet att köpa en torkställning! samma där, SUNT FÖRNUFT! Den har snart betalat sig i form av lägre elkostnader, resten är ju ren vinst!=)och det är inte hela världen att behålla nån eller några dyra kläder heller faktiskt... Men sälj det du inte absolut vill ha! Fnissar även över tvålen i de dyra flaskorna! HÄRLIGT!!!! Var stolt över dig själv!
KRAM!
/Vill dig bara väl

Herr K sa...

Väldigt bra gjort! Du kanske inser mer och mer att märket på varorna sällan motiverar den högre kostnaden jämfört med ett billigare alternativ. Det handlar mer om yta än innehåll, och när ytan inte är så viktig längre...ja då kan man tänka ekonomiskt smart i stället, vilket du redan gör =)

Kämpa på :)

Beatrice sa...

Jaa du Minna, årsmålet är inte långt borta. Jag tror absolut att du fixar det =) Fantastiskt!

Att köpa en torkställning är inget brott mot köpstoppet som jag ser det. Det är bara ett steg mot bättre ekonomi. Vi torktumlar bara sängkläder och handdukar på vintern, resten får lufttorka och det går alldeles utmärkt.

Jag blir glad när jag läser dina inlägg, trots att du har haft en del turbulens de sista veckorna. Jag tycker mig se en mer harmonisk Minna bakom raderna. Det känns gott att veta att du slipper ta hand om jobbmail och telefonsamtal på kvällar och helger. I längden så tär det faktiskt på en att aldrig vara riktigt ledig. Jag unnar dig det. Jag känner mig också glad över att du går mot ett jobb där du kan få en riktig semester, inte bara någon vecka i stöten. Även om man har ett spännande och inspirerande jobb så behöver man ladda batterierna ibland annars bränner man ljuset i båda ändarna.

Minna, det här kommer att bli bra. Grattis till ett nytt liv =)

Kram!

J sa...

Haha jag är exakt likadan, tummar på allt utom kaffet =)

Pengar och cash sa...

Ja vad ska man säga. Allt låter kanonbra ju.Själv spär jag ut tvålen efter halva flaskan med vatten. Ingen som märker heller. Det funkar med diskmedel och olika rengörningsmedel till kök och badrum med. Man har 0,5 liter kvar och så vipps har man 1 liter igen. Bara skaka lite. kanske borde dra ett inlägg om det?

A sa...

Heja Minna! :-)

nonhosonno sa...

Kalas! :)

minna sa...

Jaa ,lite fusk är tillåtet. Tack för dina vänliga ord beatrice. Japp, det är ett helt nytt liv!
Pengar och cash, vatten sa du???Då är du nog en större fuskare än jag.