måndag 12 oktober 2009

Cola flaskan del 2

Jag vill klargöra att cola flaskan inte är en vanlig cola flaska utan är i själva verket mycket större. Det är en spargris utformad som en gigantisk cola flaska. Och jag har fortfarande inte kunnat växla in alla mynt pga myntmaskinen sa stopp! Idag var jag igen och bankade mynt. Den här gången vart det strax över 400 kr. För dessa köpte jag Lannebo småbolagsfonden. Det vart lite av ett impulsköp=) Jag tycker att jag har satsat för stora summor i enstaka fonder istället för att ha spridit mina risker. Jag är ganska nöjd med aktiespridningen så där planerar jag inga nyköp. Det känns lite små trist att köpa för små summor, men många bäckar små är tanken.
Jag har funderat på att vara med på en loppis för att kunna nå årsmålet. Tänkte innan jul sälja lite x box spel och playstation spel då det kan vara poppis vid juletider. Sen finns det annat smått och gott som jag kan sälja. Jag har även funderat på att sälja min älskade systemkamera.
Jag har inte hunnit fota så mycket och en gammal kollega har sagt att jag får 5000 kr för den... Jag har två andra digitalkameror som duger. Jag har ändå ingen tid över för att fota mer med tanke på skolan och det nya jobbet.
Jag har inte varit så insatt i börsen den senaste tiden. Jag tror att ras kan komma och ska nog vara lite försiktigare. Kanske är det bättre att extra amortera. Det hjälper även till att nå årsmålet fortare och det känns tryggare med mindre månadskostnader med tanke på det känsliga läget då endast en i familjen har en trygg inkomst. Eller trygg och trygg finns det väl inget som heter....det har jag lärt mig nu iallafall.....

2 kommentarer:

Herr K sa...

Det där med trygghet är förrädiskt. Även jag trodde för ett halvår sedan att min anställning var tryggad, men sen fick jag ju gå från mitt jobb.

Med facit i hand var det visserligen inte så hemskt, precis vad jag behövde faktiskt. Men...det bevisar att saker o ting inte alltid är så trygga som man själv tror.

minna sa...

ja du har helt rätt. Att man aldrig lär sig. Nåja jag hoppas att det kommer något gott från det här också. =)