söndag 11 oktober 2009

uppsagd!!?

Chefen på mitt jobb har slutat. I onsdags ringde ledningen och ville att jag skulle avskriva mina fullmakter om jag inte tackade ja till jobbet. Jag bad dom buda över alla papper jag skulle skriva under. Så jag antar att jag är uppsagd nu!! Ledsen? Nej. Arg? Nej. Besviken? Ja. Mest besviken är jag över all oro som jag har lagt ner under alla dessa år. Samtidigt är jag orolig för framtiden...vet inte vad som sker.... vad som händer...Jag har inte fått några mer papper. Jag har inte hört något. Praktiken är över men jag har redan skrivit på papper om att börja jobba extra på det nya stället. Lönen blir ca 300% mindre!!!! Jag får inget flashigt kontor. Ingen data, inget repsentationskonto och andra tekniska prylar. Its bye bye till det flashiga livet kring stureplan!

I morgon börjar skolan igen. Jag längtar. Samtidigt är jag mitt i någon form av kris. Identifikationskris. Mycket frågor. Samma frågor jag har bråttats med förut , men nu blir det verklighet...Vi får se hur pass tufft det blir och jag antar att framtiden får visa om jag klarar av det nya vanliga Svensson livet...... men för första gången i mitt liv hoppar jag in i något nytt utan alla säkerhetsbälten. Jag undrar om jag klarar av ett vanligt jobb. Kan man ta ett jobb bara för att det ger mycket utan att det ger mycket pengar? Kommer jag att bli uttråkad? Tillräckligt stimulerad? Jag är rädd för att jag älskar utmaningar för mycket. Men nu får jag prova på det i allafall..... min pappa sa till mig," du kommer att tycka att det är kul i början men sen kommer du sakna utmaningarna för du är född till att leda och du har business i blodet"....
Anyways =) Nu hoppar jag ändå och provar fullt ut....sen vet jag....

9 kommentarer:

Fredag sa...

Jag kan bara efter mina erfarenheter säga, Ja man kan ta ett jobb bara för att det ger mer i livskvalité än i pengar.

Jag inledde mitt arbetsliv på en industri med bra betalt, i mina ögon, och har nu efter nio år och lika många olika jobb nu snubblat in på mitt nuvarande där jag storm trivs och inte tänker flytta på mig frivilligt. Är bara 28 år men tror att jag har samlat på mig mer arbetslivserfarenhet än en 50+ person har gjort som har arbetat med en och samma sak under 30 år på en industri.

Du kommer alla gånger fixa det nya jobbet med bravur.

Herr K sa...

Jag tror också att det kommer gå fint!

Alla människor har olika krav, mål och preferenser, men glöm för all del inte bort att en fet lön och allt annat runtomkring jobbet är sekundärt. Det viktigaste är att man trivs och mår bra! Ingen lön i världen skulle iaf få mig att stanna kvar på ett jobb som tar knäcken på mig...

Men jag tror det kommer gå fint som sagt :)

zed sa...

Hur kan en lön bli 300% lägre?! Ska du betala istället för att få pengar? :)

J sa...

Jag gav upp ett välbetalt säljjobb för att börja plugga. Från att inte behöva tänka på pengar till 7800 i månaden. Hårt i början, men det går, och jag ångrar inte en sekund!

Auri sacra fames sa...

Zed:
Är du här och räknar också=)

Minna:
Sparande handlar inte om hög lön, bara att utgifterna är lägre än inkomsterna. Det finns nog utrymme för både sparsamhet och livskvalité trots att lönen minskar med många procent.

Fru S sa...

Det gäller bara att våga tro på att ALLT ALLTID löser sig på något sätt. Skit i att oroa dig för HUR det löser sig för då går allt åt helvete. Allt löser sig ALLTID även om det kan se mörkt ut. Vem vet detta kanske är din räddning från att gå in i vägen och aldrig mer kunna jobba? Det finns alltid en mening med alla situationer man ställs inför även om man kanske inte riktigt fattar det när man är där.

(Jag tror jag förläst mig lite på the secret) :P

Ta mig tex jag har hela min föräldraledighet tänkt att det där med jobb när sonen börjar på dagis det löser sig. Jag har egentligen aldrig varit orolig. Nu har jag ett jobb det blev 1 månads glapp vilket får ses som tämligen bra jobbat med tanke på att jag sökt kanske 20-25 jobb. :) Visserligen bara 3 månader, men jag har stora förhoppningar om att det kan bli längre. Jag har även hittat mitt drömhus som färdigt kommer kosta 4-5 miljoner med tomt i sthlm och allt annat man behöver. Hur skall vi har råd med det? Ingen aning, men det kommer. Vi kanske inte flyttar in i det nästa år eller året efter det, men om 10 år kanske? :) ALLT LÖSER SIG ALLTID! Det gäller bara att våga släppa taget och må bra. Tycka om sig själv och skita i hur det skall lösa sig utan bara lita på att det löser sig. :)

minna sa...

Tack för allt peppande. =) Oavsett vad som händer så kan man inte kalla mig för feg längre=)

Finanskvinnan sa...

Oj! Är du med i facket?

Anonym sa...

Då är det bara att börja skära kostnader. Byt till billigare boende. Få ner kostnaderna. Du kommer säkert må bättre psykiskt. Prylar och flashig boende kommer i andra hand. Frihet och livskvalite i första.

Det här behövde du antagligen Minna. (Ursäkta min okunniga bedömning) Låter som du varit på samma ställe ett tag och det var dags för något nytt. Du har låtit pressad på ditt tidigare jobb. Enough is enough.

SOm du ser är det livsförändrande att börja läsa "personlig utveckling" böcker :)

Take it to the next level, nu.

\Thaman