söndag 19 juli 2009

vi slösar pengar igen...

Så här på sommaren är det lätt att irra bort sig och glömma sina mål. Jag märker det själv på direkten, snart börjar andra veckan på min semester och pengarna försvinner fortare än jag själv hinner blinka till. Det går på glass, på bensin och till renovering av sommarhuset. För att inte prata om alla restaurangbesök!! Vi lever lite lyxliv igen, njuter av sånt vi inte har njutit av på länge. Just nu lever vi precis som förr i tiden. Vi njuter av lyxmat, av shopping och vi analyserar ingenting. Knappt en vecka har gått och det känns som om jag har fastnat i gamla hjulspår. Dock har jag inte köpt någon gucci eller lv väska, jag har inte köpt några kläder, men ändå spenderas det massor. Vi har köpt mycket saker till huset, viktiga saker som köksredskap och säng, men även mycket prydnader och saker från antikaffärer. Vi har en hel annan stil här på landet än den vi har hemma i sthlm där allt är mer modernt och cleant. Ganska kul faktiskt.
Men för att återkomma till problemet så har jag fått dåligt samvete igen. Sambon förstår inte problematiken då han tycker att man måste unna sig ibland. Han tycker att vi har varit super duktiga, näst intill fanatiska med mitt stäng av värmen och eliminera alla kostnader. Han är trött efter ett halvårs mindre helvete som han själv uttrycker det. Han är trött på köpstoppet. Han är nästan arg över att vi inte äter ute mer och unnar oss någonting. Speciellt sista månaden då jag ställde upp på utmaningen att spara ihop till två löner. Jag erkänner , jag gick kanske lite långt när jag stängde av värmen och han tvingades frysa. Jag gick kanske lite för hårt fram när det gällde vissa saker, men jag är sån! Har jag beslutat mig för något, då blir det så. Jag är en tävlingsmänniska och hatar att förlora. Jag har försökt hitta en balans gång i livet när det gäller mitt nya sätt att hantera ekonomin, men jag är tyvärr för mycket allt eller inget.
Jag har köpstopp tills årsslutet. Jag har satt mina sparmål och ska även nå dessa. Men jag vill gärna ha sambon kvar i mitt liv så jag måste nog göra vissa kompromisser.
Allt detta ska vi diskutera när vi kommer hem. Dags att lägga upp nya strategier och nya planer gällande framtiden. Men just nu har vi semester och njuter för fullt...
Vi bekantar oss med nya staden, eller byn kanske....vi åker dagstrippar och har badat så fort vädret har tillåtit. Vi har umgåtts med släkt och vänner. Brorsan och jag har hittat tillbaka till varandra och nu känns allt som vanligt. Det är så skönt att bara vara här. Ingen känner igen mig här. Jag får vara helt anonym och se ut som jag vill. Inget smink, inga krav, bara vara.... så skööönt...

11 kommentarer:

Fru S sa...

Jag förstår precis hur du känner. Jag fattar inte varför sommaren alltid inbjuder till mer köptillfällen eller mer tillfällen när pengarna bara rinner mellan fingrarna.

Alla förhållande bygger ju på att kompromissa ;) Att stänga av värmen så att din sambo fryser tycker jag låter som att gå till överdrift åt andra hållet ;)

Det viktiga är kanske inte att spara ihjäl er utan att vara överrens om hur ni skall göra. För om du sparar och sparar och sedan tröttnar din sambo och känner att ni inte kan prata om saken för du är så inkörd på dina mål så är ju inte det bra heller. Som du skrev det kanske är bättre att kompromissa lite än att din sambo tröttnar och drar?

Anonym sa...

Du har haft köpstopp ett halvår, Du har varit superduktig!! Du kommer få jobba med detta hela livet. och "tyvärr" måste man kompromissa i sitt förhållande, be sambon lova "hålla" lite koll på dig och stötta om du glider åt fel håll förmycket, dvs handlar massa onödiga saker. då kan du mycket väl gå ut o käka på restaurang ofta. Bra gjort med extra betänketid och extra semester! Du är på väg åt rätt håll!!! Fortsätt! Sen snubblar man o faller ibland, men du är stark o tuff o klarar att resa dig o fortsätta framåt! Styrkehälsningar!!!
/Vill dig bara väl

Gustav sa...

Glöm inte att föregå med gott exempel när du blir vd genom att sänka din lön rejält i dessa bistra ekonomiska tider. Tänk vad glada dina underordnade kommer att bli då! Jag råder dig att ta i rejält och sänka lönen med åtminstone 40 procent. :)

minna sa...

Tack fru S och anonym!!!


Gustav, not happening!! allt som är extra över min gamla lön hamnar garanterat på en S klass nu! =)

minna sa...

och självklart ska jag kompromissa. Det är viktigt i ett förhållande, men samtidigt vill jag nå mitt sparmål som planerat. Bara ett halv år till...

Anonym sa...

Man ska inte kompromissa ihjäl sig. Är man alltför olika så pallar åtminstone inte jag med, mål ska kunnas stödjas.. Bättre att hitta någon som är mer lik sig själv. Allt annat är frustrerande och är ett hinder för sitt mål!

Jag inbillar mig att om man hittat sin tvillingsjäl är det inga problem. The search continues..

\Thaman

Fru S sa...

Thaman: Håller med! Samtidigt kan en person har samma åsikter i början, men med tiden förändras man och man glider ifrån varandra. ;)

Även om man inte vill erkänna det så förändras man en del som person genom livet. Se bara på Minna =) Du har ju gjort en riktigt stor förändring i ditt liv och även om din sambo stöttar dig kanske han tycker att det var bättre förr?

Anonym sa...

Visst är det så Fru S!

Jaja, Jag har förändrats som bara den. För att stanna måste man juh stanna i utveckling eller få den andre med sig i samma utveckling.

Men jag kan förstå om du har en annan syn då du verkar gift? Personligen skulle jag aldrig gifta mig om jag inte hittat tvillingsjälen, för jag står för vad jag lovat och vill inte bryta ett löfte man ger. Det är i nöd och lust som gäller, tills döden skiljer en åt. Kommer nog aldrig kunna lova en sådan sak, men jag hoppas givetvis.

\Ogifta Thaman

Ulrik sa...

Du är för svag mentalt, du kommer inte klara av att förändra ert liv och leverne.
Med ett undantag:det som skulle kunna få er att förändras är om du, din man eller barn skulle drabbas av en allvarlig sjukdom, tex hjärtattack, cancer, stroke eller liknande.

Jag tror inte du har styrkan att förändra ditt eget sätt att vara.

minna sa...

ulrik, svag har jag aldrig varit, och jag har ändrat redan massor i mitt liv.
Sambon och jag är annars väldigt lika, och han är verkligen min tvillingsjäl...

Anonym sa...

den enda som verkar vara svag mentalt är du Ulrik. Läs bloggen innan du ytrar WT kommentarer.
Camilla