söndag 12 juli 2009

Vi är i sommarhuset och renoverar, målar och snickrar. Vi har hållt budgeten, och därav sitter jag på golvet och skriver på min lilla bärbara.=) Vi har fått matsalsmöbler av min mamma och pappa och vi har även tagit hit möbler vi hade i vårt andra sommarhus som vi sålde.
Det är inte likt mig att inte köpa allting nytt, jag brukar aldrig ha tålamod att bara vänta....
Men det går bra nu...vi har sprungit på olika antik/loppisar och letat efter renoveringsobjekt.

Saker och ting förändras sakta men säkert, men jag har fortfarande lite svårt att släppa alla tankar på jobbet....I natt vaknade jag av mardrömmar gällande jobbet och var tvungen att gå upp ur sängen och sätta mig på farstukvisten och pusta ut....satt och funderade på att sätta en gunga under taket som på amerikanska filmer....något att krypa upp i och mysa på kvällarna....
Samtidigt saknar jag energi för att slutföra mina projekt. Känner mig trött och utarbetad....

I morgon är det måndag...jag lär bli störd av jobbet..klagomål, rop på hjälp mm.... redan ångest....och det är nu jag känner att jag måste välja familjen och stanna här i sommarhuset fast hela kroppen skriker efter att åka till jobbet... Min son växer så det knakar och jobbet har tagit för mycket tid...han är som tonåringar mest, frigör sig och det gör lite ont....känns som om vi har glidit ännu längre isär...Jag känner panik över detta ....och samtidigt är jag orolig för att nu kommer tiden då jag får sota för att jag har satsat så mycket på jobbet.... suck....

9 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, livet handlar ju om prioriteringar, i allting man gör. Prioriterar man familjen, prioriterar man bort jobbet o tvärtom. Prioriterar man nya kläder, möbler o bilar , pririterar man bort buffert. Prioriterar man choklad så bort med smalhet... osv osv... Men bara DU kan avgöra vad DU skall välja. Vad är viktigast för DIG? just NU?? just IDAG?? Tror du att du mister jobbet om du tar ut semester o stänger av telefonen? Vad är det värsta som kan hända? o hur farligt är det? Lita till magkänslan. Tänker på dig o hoppas att allt blir bra.
styrkehälsningar=)
/vill dig bara väl

Anonym sa...

Vad är viktigast? Är det att må bra och göra mer vad DU vill i livet?

Det är ungefär min högsta prioritering, därför har jag valt att leva någorlunda lagom, inget stort flashigt (kostsamt) boende. Jag uppskattar de inte helt enkelt. Flashigt boende skulle bara vara något att visa för andra (prestige)..

Har rejält med pengar sparande, det gör att jag kan be chefen gå och dra något gammalt över sig (om jag inte trivs). Jag jobbar inte ihjäl mig på mitt jobb. För det är inte hela världen utifall jag får sparken. Då får jag mer fritid och klarar mig bra ändå. Då kan jag uppfylla lite av mina egna mål. Det är en skön känsla att styra sitt liv mer själv, så är det bara.

Lycka till

\Anonym denna gång

Fru S sa...

I sommarhus tycker jag att det oftast passar med antingen slitna möbler eller gamla möbler allt behöver inte vara nytt hela tiden =)

(Tänk så mycket ränta du slipper betala till banken om du sätter in mellanskillnaden mellan era möbelköp nu och om du köpt helt nytt) ;)

Som jag fattat det är du någon hög chef eller är det jag som är trög? Skulle inte företaget du jobbar på fungera bättre om dom har en utvilad chef? STÄNGA AV MOBILEN! låtsas som att mottagningen är kass och att den inte fungerar. Företaget du jobbar på kan inte tro att du skall klara jobba heltid och sedan vara anträffbar hela tiden när du är ledig. Ta semester och ta det lugnt. Ladda batterierna! Dom måste förstå att dom inte har någon nytta av en chef som går in i väggen.

Eller måste du alltid vara anträffbar och lösa allas problem och bekymmer hela tiden? Tänk på dig själv!

Visserligen skulle jag vara glad om jag hade ett jobb och tjänade mycket pengar, men jag skulle vara tvungen att tjäna väldigt mycket pengar för att ställa upp på att jobba dygnet runt jämt!

minna sa...

visst handlar allt om prioriteringar, men jag har alltid haft den där jäkla ansvarsbiten i mig. Jag tar ansvar för allt och alla men glömmer bort mig och min egen familj. Jobbet har blivit som min familj. Jag har en hög post, och ´det var ju hela målet med min karriär....men tungt är det...jätte tungt...jobbet har ju varit vad jag har velat göra med mitt liv...bli en karriärskvinna, men jag har nog levt för mycket upp i det blå...för det blåser hårt på toppen..

Anonym sa...

Bestäm långt innan att tex EN dag(börja smått!) tar du ledigt, Du säger ifrån till alla på jobbet, Du är INTE anträffbar, inte ens vid naturkatastrof!!! sen säger du till din familj att de hjälper dig hålla dig undan från telefoner o dator och så får de en HEL dag att spendera med dig och göra nåt som dom tycker är kul! EN ENDA DAG!!! FÖRSÖK!! eller en halvdag åtminstone!
Lycka till!!!
/Vill dig bara väl

Anonym sa...

Jodå, jag känner igen det där att ta på sig andras problem etc. Jag har haft nära som varit sådana, som alla vänder sig till när de har problem etc. Alltid någon som lyssnar. Men det där suger också energi att höra om andras problem och ta till sig och försöka lösa. Märkte att personen inte mådde bra och nästan brast tillslut. Bekymrade sig över andras problem etc. Jag fick också "höra" allas problem, men jag är mer kort. Daltar inte.

Nope,Själv ruskar jag bara av mig för jag tror det suger energi att låta andras bli av med sin sugande energi. Det är inte så mycket som biter längre, jag är rätt avtrubbad :)

Ähh, skippa den där ansvarsbiten, men det kanske inte är så lätt. Själv ställer jag upp för folk som ställer upp tillbaks, men det finns många som tar hela handen om du ger dem lillfingret och dessa persontyper (utnyttjare) passar jag mig för!

\PD

Spargrisens Mor sa...

Voj, voj, tappra minna! Mardrömmar var det visst...kanske försöker din kropp eller själ tala om för dig hur den mår. Borde kanske lyssna...innan den ger upp. Måste minna ha/ta allt ansvar ensam...Det verkar som om det kan gå "överstyr" med jobbet, karriären, kamraterna, med dig själv mm. Skickar ljus & kraft till dig från mig.

Sefo sa...

Hoppas du och din son hittar varandra, aldrig försent! =)

Andreas sa...

jag förstår inte varför du tvekar om saker och ting... Varför byter du inte jobb, eller gör ngt åt din situation. Du kommer ångra dig sen... När du inser vad som var viktigast här i livet! Lycka till med allt!