tisdag 21 juli 2009

uppdatering sparandet


Över halva tiden har gått och i morse gick jag igenom mitt sparande. Det har gått bra för mina fonder och aktier. Jag har nått över halva sparplanen. Det här känns jätte kul. Nu känns det inte längre helt omöjligt att spara ihop till resten. Sambon vart också glad och vi beslutade för att köra ungefär i samma stil som hittills om inget förutsatt händer. Han tycker också att det har varit mödan värt nu när han ser summan. Han tittade hela tre gånger för att se att det stämde.
Vi har beslutat att vi ska leva lite lyxigare när vi är här i sommarhuset och leva mer sparsamt hemma. Vi ska sätta lite guldkant på tillvaron när vi är här. Samtidigt har vi beslutat att komma hit lite oftare. Stänga av telefoner och bara vara med familjen. Satsa på mer kvalitetstid tillsammans.
När vi har nått sparmålet ska vi fortsätta spara, men också börja renovera huset för att en vacker dag eventuellt kunna flytta hit om stlms stressen blir för mycket. Tur som är det värsta gjort på huset. Förra ägaren bekostade ett nytt tak och gjorde om toaletten och badrummet så dom är tipp topp. Vi har nästan målat klart invändigt och planerar att förnya golven i vardagsrummet och matsalen och riva ut köket. Sen är huset i toppfint skick. Köket nu duger som det är, men jag vill ha det finare om vi i framtiden ska bo mer permanent här.
Det är tur att vi är duktiga på att renovera själv, det blir inte så dyrt då.
Nu ska jag ta ett par dagars paus från blogandet och bara umgås med familjen.
Trevlig fortsatt sommar på er! =)

3 kommentarer:

Fru S sa...

Låter helt klart vettigt =)

Anonym sa...

Ärmållös efetr ditt förra inlägg!
Som jag skrivit innan o som du vet så är en förändring nåt man jobbar med hela tiden, det är som kondition, man måste träna, jobba HELA tiden. Du är Duktig! och du kanske födes in i en "rik" familj, men du jobbar för dina egna pengar! Du SKA vara stolt över dig själv, din son och din man, det är du det förstår jag ju. Ha en fortsatt bra sommar du med, jobba på;)
KRAAM
/Vill dig bara väl

Spargrisens Mor sa...

Ha det så skönt med din familj, och njut av tillvaron i ert fina sommarhus.