torsdag 30 juli 2009

Så förlorade jag en miljon på börsen


Läser som bäst boken Kraschad-så förlorade jag en miljon på börsen av Fredrik Virtanen.

Många på jobbet har rekomenderat den , och den är faktiskt riktigt bra....

Om inte annat så är den bra i förebyggande syfte. Jag älskar Fredriks lätta stil när han berättar. Det är enkelt och rent.


"Men hur hamnade jag där?

Vad var egentligen drömmen?

Vad var tanken? Var det miljonär jag ville bli? Vad for jag efter?

Vad var det jag ville ha? Och varför sitter jag här, nu, igen, utan att våga

gå ner i tvättstugan?

Jag sitter mitt i krisen, det svartnar, minnena flyger som projektiler, det är snurrigt, varför gjorde jag allt det här.

Hur kom jag hit. Det tar bara sekunder när verkligheten far fram, sekunder där verkligheten blir svart.

Hur mår jag nu? Hur. Mår. jag. nu. Egentligen. Dagens eko står på, frågan är om man kan låta svenska språket utarmas,frågan är om jag har råd med min skatteskuld.

Var är min tvätt?

Datorn och jag gråter, vi gråter och förut försökte jag gå ner till tvättstugan och ångesten ökade för varje trappsteg ner. Varje. Sekund. Är. Avgörande.

Uppdatera uppdatera uppdatera uppdatera index.

OMX 30 i mitt hjärta, i min själ, i min svartaste dag. Uppdatera uppdatera index. Inte gå och tvätta. Tvätta är livsfarligt. På en sekund kan tyska riksbanken sänka räntan. På en sekund kan Ericsson vinstvarna. När som helst kan Bank of England sänka räntan 100 punkter istället för 50 och börsen kan EXPLODERA.

Att släppa sina sista 200 000 kronor med blicken i bara en minut kan vara skillnaden mellan att behålla lägenheten eller tvingas att flytta till Sickla. Att lämna datorn, att ens gå och kissa, kan sluta med att jag försöker fånga en fallande kniv. Fly mig en kateter. Gärna dropp också. Den här datorn kan jag inte lämna. Mitt allra sista finns på den här skärmen.

Jag måste ha rena kläder. Ibland måste jag gå ut och det får inte synas att jag är döende,det får inte märkas att jag håller på att gå sönder. Jag har redan redan redan redan gått sönder. Men. Synligt får misslyckandet inte vara."

Som sagt bra bok, läs den=)


5 kommentarer:

Gustav sa...

Att Virtanen brukade snorta kokain kan säkert ha något med de misslyckade aktieaffärerna att göra. Jag har inte läst hans bok men skriver han möjligtvis något om kokain?

Fast besluten sa...

Den verkar intressant och det kan nog vara nyttigt att dra lärdom av andras misstag.

minna sa...

Gustav, han har inte kommenterat det ännu i allafall=) Snart klar med boken...fast å andra sidan Gustav, det är nog ganska vanligt i stureplanskretsar, speciellt bland fond/aktiemäklare! Har sett det med egna ögon. Ofta , tyvärr...
Jag umgicks mycket i dessa kretsar förut...det tillhörde vardagen...

Pengar och cash sa...

Ja, låter läskigt att förlora så mycket pengar! Vilka mardrömmar jag skulle ha..

minna sa...

pengar och cash, jag hade nog också blivit helt crazy men om man tänker efter hur mycket jag har shoppat bort...då är fredrik Virtanen en ängel..=(