fredag 14 augusti 2009

Gucci kriget


Jag har vunnit mot gucci idag! Jag har faktiskt vunnit. Men det känns fan inte så. Jag är arg och förbannad. Jävla skit affär. Jäkla jäkla fina skit affär.


Jag åkte med assistenten till Gucci idag. Hon skulle köpa ett par skor. Jag följde med. Mest för att kolla läget på min favorit affär. Känna av pulsen....känna hur det kändes....long time no see....

och plötsligt fanns dom där...mina fina vackra vill ha skor.... jag tittade en stund....satte mig ner...andades djupt..... tjejen i kassan log och sa " det var länge sedan Minna, välkommen, hur är det"!

(bara det ett farligt tecken att hon kan mitt namn)


-inte så bra just nu, sa jag.....


-det är 40% på dom idag...sa hon...


Jag reser mig, provar skorna och världen ler.... jag vill ha dom, dom passar mig perfekt, jag är snygg i dom...Jag ser längre ut i dom...smalare.... jag är hög!! Fan vad snygga....

Jag ska ha dom.... ett undantag, det gör inget, den där dumma bloggen behöver inte veta...det är mänskligt med återfall....bara en gång....

Sen kommer jag på det, jag har inte så mycket kontanter... och alla kort har jag klippt sönder....

tittar på mig själv i spegeln och tänker jävla dumma kärring jävel, titta vad du har gjort nu. Jag vill ha skorna...Hur har jag kunnat klippa korten... vad hade det spelat för roll att spara ett?....

ett drag med kort helvetet och jag är i himlen....

Fan fan fan faaannnnn.... assistenten ler.... " oj oj oj" säger hon....

Ska jag ringa mamma? Mamma är utomlands....ingen är hemma...


Ledsamt tar jag av mig skorna... juvelerna.... och jag är på riktigt jätte ledsen.... vuxna lilla jag har lust att gråta.....


Nu är jag mest arg...Jag höll på att förlora kriget mot gucci..... hade jag haft ett kort så hade jag köpt skorna på direkten!! Livsfarligt...allt jag hade kämpat för skulle ha raserats....


Hej jag heter Minna och är shopaholic....jag lovar och svär att aldrig sätta min fot i Gucci affären mer....Annars är det kört...... sjukt att det är så illa.....

Jag skulle behöva lite valium eller något nu... så illa.....

Jag tar och gör det enda rätta..... andas djupt och tar på mig mina fina gummistövlar....=)

Och dom är riktigt fina.... i helgen ska jag gräva i trädgården...det kan man inte med gucci....töntigt med gucciskor.... tacka vet jag riktiga gummistövlar....jag kan plaska med dom i regnet....jag kan gräva galen i trädgården, gå i skogen..... vilka mirakel skor....


Nåt mer positivt om gummistövlar?

25 kommentarer:

Anonym sa...

jävligt snygga var dom!

sara

inte miljonär än sa...

Tycker att det var mycket starkt gjort av dig!

Finanskvinnan sa...

Hur hade du känt för de här skorna om 4 månader, om du köpt dem?

Hur känner du idag för dyra, fina skor som du köpte innan du började med ditt köpstopp? Gläds du varje gång du ser dem och känner dig jättefin?

Skulle du bli ännu gladare och känna dig ännu finare om du hade köpt Gucci-skorna?

Eller var det känslan av att köpa nytt ("vad du ville") som var det mest fantastiska, och inte skorna i sig?

Eftersom jag inte alls har samma känsla som du inför shopping är det svårt för mig att förstå hur svårt det är...

Bra att du stod emot i alla fall!

Var det skorna på bilden? Jag måste säga att jag inte gillade dem. Helsvart hade varit snyggare. Känns som att de kanske inte funkar nästa säsong? Fast jag vet inget om mode.

Irene sa...

Ooops, så nära Du var...! Men också så starkt att precis i sista ögonblicket tacka nej - DET stärker Dig :-)

Irene sa...

Fler fördelar med gummistövlar:

Det är inte hela världen om man råkar glömma dem någonstans.

Det gör inget om man spiller på dem, bara att spola av.

Man kan ha dem både ovanpå jeansen och till sommarklänningen :-).

troi sa...

I går berättade en kollega om en tjej hon sett på stan med en jättesöt skir sidenklänning, lite kortare därfram och lite längre där bak. Och så vackra blommor. Hon sa aldrig vilken färg det var, men jag tänker mig att den var azurblå.

Och till det hade hon ett par rejäla gummistövlar. Det var tydligen jättefint. Ljuvligt och tufft på en och samma gång!

Så vet du, du kan vara precis hur snygg och läcker du vill i dina gummistövlar.

Och så är de ju väldigt praktiska också! Själv skulle jag vilja ha ett par svarta eller gröna just nu. Att trippa omkring med i stan. För har du kollat ut vad vi har för väder i det här landet egentligen?

Du skulle kunna ha Gucciskorna i femton dagar och dina gummistövlar resten av alla 352 dagar som blir över!

Lyckliga du... som har ett par praktiska och fina gummistövlar som man kan använda nu när man ska gå ut i skogen och plocka blåbär. Jag som älskar blåbär! Och skogen såhär års är ju magnifik. Speciellt när man kan gå överallt. Och jösses vad älgarna skulle garva läppen av sig om du kom gående i ett par högklackade Gucciskor mitt i skogen.

Fast besluten sa...

Oj, jag känner nästan att det var synd att du inte köpte dom...eller? Du kanske skulle ha nån form av belöning när du uppnått ett visst mål? Då tror jag det lättare att motivera sig.

Anonym sa...

BRA GJORT!!!!
Men tillåt dig att sörja också... bearbeta dina känslor om du kan, jag tror jag gör det felet med mitt sockerberoende... jag låter inte känslorna komma ut, jag dövar dom, dövar dövar o dövar... mer socker... så när jag slutar med sockret behöver jag få ur mig känslorna istället för att döva dom. Ruskigt starkt gjort av dig Minna att inte köpa skorna trots alla lockelser! ruskigt starkt!!!! ut o gräv i jorden i din afina gummistövlar i helgen!!! gräv ur dig ilskan över allt!!! GRYMT STARKT !!!
GRATTIS! o en kram som lite tröst =)
/Vill dig bara väl

Anonym sa...

Det är precis det som det handlar om när man har köpberoende. Att göra det svårt att få tag i cash fort.. Förhindra impulsköpet.

Nu är det bättre för mig, men jag har fortfarande gjort att det tar åtminstone 1 dag att föra över mer än vad som finns på bankomatkortet. För då hinner man tänka efter. "Behöver jag verkligen det där?"


\PD
Sista 12 månaderna har jag ropat in mer än 400 auktioner från Tradera =) - Inget köpstopp här inte=) Men jag tycker det är rätt vettiga saker ja köper.

Per Penning sa...

Dalai Lama skriver ju i sin bok 'Lycka' att njutning och lycka inte är detsamma. Njutning är något härligt men flyktigt - det är för stunden enbart. Sann lycka kan inte komma genom njutning (enbart). Det låter vettigt, tycker jag.

minna sa...

finanskvinnan, jag älskar mina fina dyra skor, men samtidgt får jag ångest när jag tänker på kostnaden. Det roliga är att jag kan ha en bad hair day och vara allmänt nere, men sätter jag på mig snygga sexiga skor, då blir jag just det, snygg och sexig! =) Nåja , jag inbillar mig det i allafall...*skrattar*Det var bara skorna jag ville ha...och med tanke på färgen och tyget, det har varit "inne" 30 år och kommer att vara det 30 år till. Det är det jag älskar med "fina klassiska märkesvaror"...tänk tex min busnel kavaj, burberry kappan som t.om min mamma har haft...it never goes out of style!! Men jag behöver inte dom! Det värsta är att jag hade varit glad och stolt över mina nya skor, men känt mig rutten gällande priset!
Tack för allt pepp om Gummistövlar! Troi du har rätt, gummistövlar kan vara skitsnygga med en klänning. Lite odd molly chicht! =) Visst är det lyckliga mig som har gummistövlar nu=)

minna sa...

fast besluten, japp, visst och sen kan vi köpa ut lite alkohol till alla som kommer ut från mariapool! =) Same shit, different problems...
Gucci är fienden från och med nu...

Men när jag når mitt årsmål, då ska minna belönas med något smått och gott från Gucci! =) så länge det inte kostar tio procent av årsmålet vill säga=)

Spargrisens Mor sa...

OjOj minna! Jädrans också!! Vilket sug det verkar vara i det där att vara shopaholic! Svårt att begripa, men det är väl som alla andra missbruk!

Fru S sa...

Ledsen Minna, men om det är skorna på bilden hela inlägget handlar om så förstår jag inte. Dom är i min smak jätte fula. Men å andra sidan är jag en sån där person som har 2-3 par skor och använder dom tills dom är helt sönder slitna ;)

Finanskvinnan sa...

Ok, då förstår jag lite mer hur du känner för skor!

Men var det skorna på bilden alltså? Du kan väl inte säga att modellen är tidlös för att färgen och tyget är det? Eller funkar det så?

Chaneldräkter är tidlösa i min (oinsatta) modevärld, inte platåskor.

Anonym sa...

Skorna är klart snygga, som du säger relativt tidlösa.

Vad kostar sånna där då?

\PD - svag för sandaler, älskar att gå barfota (inomhus) och då funkar sandaler perfa (utomhus)

Luned sa...

Ytterligare om gummistövlar:

Man får komplimanger för att man är redig och tänker på att hålla fötterna torra (hände mig senast idag!).

Ett par färgglada gummistövlar piggar upp den gråaste regniga dag, de där skorna kan du _inte_ ha i regn och slask.

Gummistövlar är fotriktiga och förkortar inte hälsenan!

Du kan få oerhört många par gummistövlar för samma pris som Gucci-skorna - tänk så många års gummistövelförbrukning som hade försvunnit! Och så många matkassar!

Du behöver inte ett par Gucciskor. Ett par gummistövlar behöver man. :)

Anonym sa...

Minna, jag förstår precis hur du känner det. Älskar också skor, även om jag inte köper lika dyra märkesdojjor som du. På jobbet är det känt vad jag känner för skor, så en kollega stack en bok i handen på mig häromdagen. Jag har inte läst klart den än, men det är definitivt en bok för dig! Inledningen passar precis på det du beskrive i senaste inlägget, en shopaholic som inser hur mycket skulder hon har och att hon måste förändra sitt beteende. Dock gör hon inte som du... Läs den!!!
Anonyma skoälskares klubb av Beth Harrison
//Therése

Wicke sa...

Tröstkram från mig. (Skorna är fina men jag gillar inte kilklack.)
Jag är väldigt glad att du delade med dig till oss. Särskilt det där du tänkte med att dina bloggkompisar inte behöver veta något.. Jag har varit på vippen att handla något men faktiskt tänkt just på bloggen!
kram, Wi

Pengar och cash sa...

Bra gjort! Men om du hade haft ett kort i fickan hade du kunnat stå emot då?

Men nog bäst för dig att du inte besöker gamla favoritbutiker framöver.

Svensk sa...

Bra jobbat!

Tidigare har jag själv också köpt allt med kort som man vill ha och gjort mig av med det. Numera försöker jag tänka jag när jag ser något jag verkligen vill ha att jag köper det imorgon och så går jag hem och tänker till. I vissa fall köper jag grejen dagen efter och ibland inte. Det är själva impulsköpet som är det farliga tror jag.

Lycka till i kampen!

Anonym sa...

En reflektion som jag gjorde redan vid jeansköpet... Att du som köpt så mkt kläder inte hade ett par jeans, för det har du väl?! Lät lite som en ursäkt för att få handla. Och att handla aktier vid ett köpstopp o då man har shoppingberoende, vet inte om det är en bra idé? Och hur kan ni ha så mycket räkningar? Fattar inte det. Något måste det väl gå att skippa?

MVH
Viola

minna sa...

sedan jag började med köpstopp har jag gått upp i vikt viola!! Och jag har sålt alla mina märkesjeans!! Jag har mest kostymkläder dvs jobbkläder i min garderob! Att köpa aktier är inte detsamma som att shoppa. Men visst kan det ge en liten kick. Men aktieköpen är för att trygga min framtid. Jag köper ju inget dumt när jag köper aktier.

minna sa...

och viola jag har kanske inte många räkningar, men dom är stora!!! och därav tycker jag att det känns jobbigt

Simon sa...

hej minna

jag heter Simon och jag har med varit riktig shopping crazy, jag vet jag e kille och hetro. Men jag älskar att se elegant ut, och jag älskar Gucci, prada ja allt med dom lite finare märkena. så det var bra gjort av dig. har du lust att prata lite adda min msn tolerans_@hotmail.com