tisdag 17 februari 2009

stop loss

I går funderade jag mycket på hur jag ska lägga upp min strategi. Precis som http://kvinnaikarriaren.blogspot.com/ funderar över sin strategi så känner jag också att jag kan inte låta mina aktier sjunka hur mycket som helst. Samtidigt måste jag även besluta när jag ska sälja och ta in vinsten. Jag tror helt enkelt inte hundra på teorin " se dina aktier som träd i skogen och behåll dessa"..... Jag håller med om att vissa aktier kan man kanske se som en långsiktig investering, men jag vill samtidgt sälja och köpa och kunna kamma in lite vinster.

I kväll ska jag skissa upp en plan och hålla mig till den. Räkna lite på hur stora risker jag kan ta och se vart min smärtgräns går för en ev förlust innan det är dags att sälja.

Jag har vissa problem och en av dom är tex mina rysslandsfonder. Tur som är har jag inte mycket, men min son har ganska mycket rysslandsfonder, och då han är så ung så ser jag dessa som långsiktiga och dom kan lika gärna få vara kvar.
Men gällande mina måste jag ta ett beslut....

Så ikväll ska jag sitta några timmar och seriöst börja gå igenom saker och ting. Jag måste bli mer aktiv! Jag måste våga mer!
Och jag måste definitivt lära mig mer om aktiehandel!

2 kommentarer:

Pengar och cash sa...

Jag tycker du gör helt rätt i att sätta dig ner och gå igenom saker och fundera. Man får alltid mer klarhet över sitt sparande då.

minna sa...

ja, det är lite trixigt men ett måste!