tisdag 16 juni 2009

fokuseringar på vardagen

Jag mår lite bättre i kroppen idag. Har haft lättare att andas och kroppen återhämtar sig sakta.
Dock har jag fortfarande ont och är stel i kroppen...
Jag har inte hunnit tänka så mycket på jobbet i sig. Har haft så mycket att göra för att komma ikapp efter semestern. Men så länge jag velar kommer jag att fortsätta. Har dock funderat lite i andra banor. Ska titta på vissa utbildningar och även kontakta någon arbetscoach från kommunen som kan säga hur mina chanser kan se ut på arbetsmarknaden. Sakta men säkert kika in på andra möjliga vägar också....några beslut kan jag inte fatta i dagsläget. När det råder kaos ska man inte ändra på något utan vänta tills stormen lugnat ner sig och sedan utvärdera.

Jag fokuserar nu på ekonomin. Den dagliga ekonomin som omfattar mitt köpstopp och fortsätta med mina myntsamlingar och även börja med att köpa aktier/fonder för 200kr om dagen. Jag har även långt kvar till mitt sparmål och det finns bara sex månader kvar så jag får sätta fart här lite. Det roliga är att jag njuter av att köpa fonder för 200 kr om dagen. Det känns bra. Idag tog jag även en glasspaus i solen och sprang in på banken och extra amorterade på ett lån. Ynka 400 kr men alltid något. Dessa 400 kr vart över från förra månaden. Sedan upptäckte jag att jag hade kvar lite euro och turkiska lira. Jag shoppade en hel del i turkiet men inte så mycket som jag normalt hade shoppat. Men redan där märkte jag hur lätt det är att fastna i gamla vanor. Ruset som själva shoppingen ger. Mycket vill ha mer och det gäller att sätta band på sig själv.
Kanske därför jag också har mått dåligt. Själva shoppandet väcker enorma skuldkänslor hos mig fortfarande. Och mycket skam och ilska....
I morgon ska jag växla resten av valutan och lägga in dom på sparkontot. Nu kommer jag att lägga extra krut på att extra amortera lån, spara pengar och köpa aktier och fonder. Annars kommer jag inte att nå sparmålet som gällde att antingen extra amortera eller spara....
Det har varit lite tufft med bara en bil men gudars vad det känns i plånboken! Inga bensinutgifter. Inga verkstadsbesök. Inga skatter och inga försäkringar. Det är otroligt hur mycket det kostar att ha en bil. Så som det känns idag så kommer jag inte att köpa en ny bil på åratal!!! Sen blir det inga extra turer till kompisar mm utan man stannar hemma och får något gjort. Det är så lätt att bli bekväm och lat när man har bil. I snitt spar vi ca 2000kr i månaden på detta. Pengar som vi kan spara eller använda till renovering i huset eller hemma. Just nu lär jag spara dom pengarna...

http://troistrivialia.blogspot.com/2009/06/penningslukaren.html
Trois tankar om deras bil!! Jäklar vad dyrt det lätt blir!

4 kommentarer:

Spargrisens Mor sa...

Vilket fokus du har! Jag önskar Lycka till och är glad för din skull:)

Fru S sa...

400kr må vara en futtig summa i dagsläget men det är 400kr mindre du behöver betala ränta på. Så varför ge banken extra? ;) Lån på bil och bostad är lån som enligt mig är ok att ta. Men kan man betala extra så är det ju bara bra då bankerna tjänar sjuka summor på oss i alla fall. Jag har aldrig fattat det där med att inte amorterade alls på ett lägenhetslån. Då kommer man ju aldrig äga det i alla fall.

Bil är en lyx som man egentligen inte borde ha. Det kanske är värt att trixa lite med tiderna för att få det att gå ihop med bara en bil då precis som du säger kostar massor med bil. Vi bor också i sthlm och då tycker man ju att man skulle kunna klara sig utan bil, men inte. Min man sparar/tjänar 2 timmar i resväg fram och tillbaka till jobbet varje dag han jobbar på att vi har bil. (lätt värt att ha bil i våra ögon). Tid är också pengar =). När jag börjar jobba kanske vi måste köpa en till =( lite beroende på var jag får jobb och om vi måste ha det för att jag skall hinna hämta sonen på dagis. Det är ett jävla trixande med tider hit och dit och hur fan skall man få allt att gå ihop. =) (sorry för mitt långa och något förvirrade inlägg). Sthlm är fint, men man blir fan stressad av att bo här.

troi sa...

Ditt förra inlägg väckte många känslor hos mig och jag är därför glad att du är åter i fokus. Jag vet att det kommer att lösa sig för dig, Minna, för du har ju börjat lyssna på din kropp nu.

Efter att jag hade opererats och var tvungen att lära mig äta på nytt igen; regelbundet och nyttigt; insåg jag också att jag inte kunde ha kvar mitt gamla jobb eftersom det var omöjligt att sköta maten med den stressen som jag hade då. Idag har jag ett annat jobb där jag kan fokusera på att också sköta min kropp, dvs äta vettigt och ganska regelbundet. Sakta men säkert börjar jag må bättre och bättre.

Lycka till!

minna sa...

Fru s du har rätt, varje amorterad krona är en krona man slipper betala ränta på.Håller med om att det är stressigt i sthlm...helt annat i dom mindre städerna.
tack spargrisens mor.=)
Troi,du har varit med om en resa du med=) skönt att du har hittat ett nytt jobb som passar bättre in med ditt nya liv.=)