måndag 22 juni 2009

alla killar måste ha en stamtavla

Jag har gjort karriär i raketfart. Från ett sommarjobb till toppjobb inom ett antal år. Tack vare detta så pluggade jag inte ens klart gymnasiets sista år utan då lockade ett fett lönekuvert mer.
Visst har jag studerat massor av företaget ledda kurser och vissa andra specialkurser. Jag har gått utbildningar i Asien , Australien och Ryssland. Men allt inom det området jag sysslar med.
Jag har startat en hel del fabriker från scratch i olika länder, ny sist i St petersburg. Mitt jobb har varit fantastiskt. Med en jäkla massa förmåner, men jag skulle nog aldrig kunna få ett liknande jobb någon annanstans pga av min dåliga utbildning.
"Vad löjligt sa kollegan, du är känd i branschen. Du skulle få jobb i morgon, men vill du verkligen jobba kvar i den här branschen"??
Om jag skulle bli av med mitt nuvarande jobb skulle svaret bli nej tack! Jag är trött på karriär nu! Jag vågar inte skaffa mer barn heller pga karriären. Hur mycket mer offrar jag inte?
Därav har jag nu beslutat mig för att plugga! Jag ska läsa omvårdnadslinjen med inriktning psykologi på distans, med studier en dag i veckan. Jag kan inte riktigt fatta att jag har sökt redan. Men gjort är gjort. Styrelsen gick med på detta. Varje torsdag ska jag plugga i Danderyd istället för att jobba. Det roliga var att ena kollegan tyckte det var utmärkt att jag pluggar psykologi. Han började genast att prata om affärspsykologi och hur framtidens smarta skulle lära sig dessa "knep" mer och mer......
Who cares! Låt honom tro vad han vill!!! Jag ska plugga. Äntligen ska jag göra något istället för att sitta och glo och vara orolig. Äntligen vågar jag prova på något nytt....
För första gången känner jag mig lite smått stolt över mig själv. Jag ska plugga in gymnasiet. Jag har verkligen tagit tag i det nu. När jag har utbildningen klar kommer jag att känna mig säkrare och mer trygg.....

Idag skall en räkning betalas på 1000 kr. (kom i fredags) Jag har 120 kr i tjugolappar som jag snodde från sambons plånbok. Dom ska jag lägga in på buffertkontot=)
Varje söndag går jag igenom sambons plånbok och finkammar efter 20 lappar och mynt!
Han muttrar lite men då påminner jag honom om att jag inte ens har närmat mig några affärer.
Men samtidigt säger bästa väninnan att jag har blivit slapp i min sambohantering. Hon påminner mig om guldåldern då ett förlåt från sambon var en shoppingtur inne på gucci eller lv!
Mitt motto då var ett det kostar att såra mig. =) Oj jisses vilka krokodiltårar man har ibland spillt för en väska! Min väninna har faktiskt lite rätt, jag har blivit för mycket av en vanlig radhus Svensson Det finns inga intriger och maktkamper hemma mer. Dessa kamper har servat mig bra genom åren..... det blir lite lätt tråkigt där hemma nuförtiden.... och nu muttrar han efter några tjugolappar....Jag undrar om jag har blivit tråkvuxen nu??? Enligt väninnan är det bara en tidsfråga innan sambon tröttnar. Män vill ha spänning säger hon. "Man måste plåga dom djävlarna ibland och nu har du helt tappat greppet. Innan du vet ordet av har han sex med grannen, och du och sonen sitter i en dimma av tårar på min uppfart"!
Man måste älska min bästis, men samtidigt förstå att det är ingen rök utan eld. En liten mikropoäng har hon. Jag har tappat greppet lite...men vad fan ska jag nu hitta på istället? Vad ska jag hota med? Fan, killar är ett märkligt släkte, jag tycker att vi inför en ny lag i Sverige
Alla av det manliga släktet ska ha en stamtavla och instruktionsbok ! Just stamtavla är något jag verkligen saknar. T.O.M voffsan där hemma fick stamtavla vid köp!!

7 kommentarer:

29m2 sa...

Vad kul att du ska plugga! Lycka till!

Beatrice sa...

Kul att du skall plugga. Hoppas bara att du inte skall jobba dina 100% på 80% av tiden utöver det. Om du går in för pluggandet blir det ju mer än 1 dag i veckan hemifrån och det känns som om du presterar för mycket redan nu.

Andra delen av ditt inlägg hoppas jag är skrivet med en stor portion ironi, annars är nog ditt förhållande illa ute. Inget förhållande mår bra av "hot" och manipulation och låt du sambon ta pengar ur sin plånbok själv om han är inne på samma linje som dig...

Fru S sa...

Jag skulle inte vilja att min man hade stamtavla. I den skulle jag bara finna en jävla massa skilsmässor och elände. (Jag hoppas han bryter trenden som både hans pappa och farfar hade/har med tre fruar var).

Även om det enda jag vet om dig är det du skriver här så tycker i alla fall inte jag att du är en vanlig svensson. En vanlig svensson är i mina ögon en person som visst dom har villa, volvo, hund och 1,6 barn och är gift samtidigt kämpar dom oftast för att få ekonomin att gå runt och betala extra på lån vad är det? Buffert har säkert en del, men jag är ganska övertygad om att de flesta svenskar hellre köper en tv för 25000kr än att spara till en buffert. Så i mina ögon är du ingen tråkig svensson =)

Men å andra sidan vem är jag. En 23 åring som valde barn före karriär och som enbart har min gymnasieutbildning så hur skall jag göra för att inte bli en vanlig svensson? Just nu saknas väl visserligen det mesta för mig för att bli en svensson. Vi har ingen villa (det vill vi visserligen aldrig köpa. Kanske radhus på sin höjd), hund (det är bara ett jävla jobb), volvo (varför betala 400000kr för en bil bara för att det står volvo på den?).

Min man har en dröm om att bli rik. Att spara ihop sin/våra pengar. Ränta på ränta ger gratis pengar. Det är det banken lever på och det som vi måste lära oss att utnyttja. Så vår väg till framgång er antagligen inte i en raket karriär utan i vår framgång kommer bygga på hur bra vi är på att spara pengar och hur bra vi är på att vara kreativa. =) Jag börjar tro att min mans snack om miljoner på ett aktiekonto har skadat min (eller ändrat min syn) på pengar något otroligt mycket.

Jag tycker det är bra att du börjar plugga igen. Speciellt om du mår bra av det =). Du får något annat än BARA jobbet att tänka på =)

minna sa...

Fru S, du har rätt, jag vet inte om jag hade vågat satsa på sambon om han hade haft stamtavla=)
Beatrice, jag kommer att leja bort vissa jobb som jag har haft. Vi har redan börjat med detta idag. Skönt=)
Tack 29m2!

Anonym sa...

=). Alltid kul att läsa din blogg.

Hehe,, man ska nästan jävlas lite med dem? Jooo jag känner igen det där =)
Jag har träffat tjejer som verkligen varit dramaqueens.. alltid något drama och det är som om de alltid ville ha något att skvallra om. Hände de inget inom förhållandet så hade de juh inget att skvallra om med sina väninnor (inget att prata om helt enkelt). Mycket spel hit och dit. Personligen tröttnade jag på dramat efter ett tag. Man kan stå ut med mycket när hon har en kropp som man tänder på alla fyra för, men inte i längden.

Jag tror mer på att bygga kvalitet nu.

Kul att du satsar på dig själv genom att utbilda dig! Helt rätt, ger trygghet och man går inte på allt som folk försöker lura i en.

Jag har själv en mycket knackig skolbakgrund från gymnasiet (valde de enklaste och kortaste man kunde, för jag ville ut och tjäna pengar). (Uppväxten var väl inte den bästa heller). Men har sedan tagit upp pluggandet ordentligt (över 340hp nu) och tycker det är mycket kul att lära sig saker och ”begripa” varför saker är si eller så.

Kör på.
Mvh \PD

Kristian sa...

Hot är det väl si så där med va? :) Jag kan då inte påminna mig om någon av mina bekanta (manliga) som är mycket för drama. Tvärtom skulle jag vilja säga. Föreslå aktiviteter istället. Det finns ju miljarder saker man kan göra om man tänker till lite. Utgå från din partner och vad han vill göra och hitta på något. Nästa dag gör ni det du vill göra. Att ge förslag är ju bästa utgångspunkt onekligen :) Sen får man ju komm överens om vad som är roligaste och trevligast att göra. Lycka till i livet! Det ser tämligen ut att bli bättre för dig :)

Anonym sa...

Kul att du ska börja plugga!

Viola