onsdag 27 maj 2009

sålt alla räntefonder

Nu finns det två månadslöner på buffertkontot. Självklart tycker inte jag att det räcker och skall därför försöka spara lite till. Men samtidigt ska jag börja köpa aktier och fonder igen. Jag har rensat lite bland mina fonder och sålt av alla mina räntefonder. Alla gick på plus vilket var kul. Men jag tror inte mer på räntefonder just nu. Mina rysslandsfonder och kinafonder har ökat kraftigt i värde och sånt uppskattas! På aktiesidan ser det bra ut också. Alla är på plus förutom Swedbank och bear. Under utmaningstiden har jag bara spart till en buffert. Det är mycket roligare att köpa fonder och aktier! Och det är nog det jag ska fokusera mest på under sommaren.
Vi har redan sålt ena bilen (jippie) så nu är vi ett steg närmare huset! Om vi inte kan köpa den kontant så blir det inget köp! Fyrhjulingen skall levereras bort idag till en kille som erbjöd
85 000 kr. Det är lite pyssel men jag hoppas att allt går vägen. Har vi nått 70% av målet då skall vi betala in handpenningen på fredag. Vi får chansa lite. Hoppas att det går vägen....

4 kommentarer:

nonhosonno sa...

Det går gott nu :) Håller tummarna!

Wicke sa...

Heja heja.
Två månadslöner är bra enligt min bank. Men så klart är det bra om man kan ha ännu mer.
Du är superduktig.
kram från mig som också har köpstopp men syndade med två jäkla bordstabletter härom dagen.....

Patrik Berggren sa...

2 månadslöner är finemangs.

Fundera på att hitta kassaflöden att investera i istället för aktier/fonder.

Kassaflöde är det enda rätta att investera i, leta efter vart man på 1 - 3 mån sikt kan få ett direkt kassaflöde istället för en kapitalökning.

Om man investerar för kapitalökningar så låser man upp sitt kapital och skulle man behöva investera i något mer, annat, behöver man ofta realisera sin investering. Vad är det för bra med den investeringen då? Nada.

Hitta istället kassaflöden att investera i.

Valutahandel sa...

Grattis, det går bra här! Varför inte testa att investera i lite alternativa investeringar, såsom råvaror eller valuta?