torsdag 7 maj 2009

kuratorn och styrelsemöte

Jag var hos kuratorn och kan inte ärligt talat säga om det gav så mycket, men jag ska ge det ett par försök till. Jag tyckte att vi knappt pratade om shoppingen alls, och det var mest hon som pratade. Vi tog inte heller upp något gällande stressen på mitt jobb. Dock pratade hon mycket om kosten och motion!!!!??!!
Hur samtalet handlade om detta har jag ingen aning om. Hon undrade om jag var deprimerad eller kände mig utbränd. Jag fick göra ett test men hon kommenterade inte resultatet mer än att jag befann mig nära den riskzonen. Sen pratade hon om dagsljusets positiva effekter och om diabetes. Hon babblade vidare om frukostar! Hon bad mig göra en fruktsmoothie till frukost varje dag! Så det var råden, en fruktsmoothie till frukost och sen slängde hon med ett faktahäfte om depressioner!!!
Men men, nu ger jag inte upp så lätt. Allt kanske har en poäng, jag får ge henne minst två gr till...

Annars löper allt på som vanligt med jobb, hem och familjen. Jag sparar fortfarande till bufferten och köpstopp råder! Stenhårt!

Nu ska jag för en gångs skull åka hem tidigt och städa. Har slutat 8-9 tiden hela veckan.
Styrelsen accepterade mitt förslag! JIPPIEE!! Så nu fortsätter vi att kämpa! =)

8 kommentarer:

Wicke sa...

hmm. det låter som om du gick fel och hamnade hos en dietist istället. Inget fel på dem men ändå..
Var rädd om dig,
kram, Wi

Auri sacra fames sa...

Kan det vara så att hon söker orsaken istället för att ge sig på symptomen (shopping)?

Underskatta inte vitaminernas helande krafter. Hemma dricker vi fruktsmoothie näst intill dagligen och för mig är det en extra energikick!=)

Sefo sa...

Låter onekligen lite skumt, kanske var ett "lära-känna-varandra-sätt" för henne.. Hoppas det ger något fortsättningsvis.
Gratulerar till att förslaget gick igenom! =)

Anonym sa...

Jag håller med Auri här ovan, shoppingen är troligen bara ett symptom.
Ge det en chans, i mitt fall tog det ett par månader att nå in till problemet. Speciellt som jag flyttade mig från shopping till städning till rensning - det verkliga problemet var tvångstankar!

Anonym sa...

Jag tycker din kurator låter lite oseriös. Ge henne en chans till men ... Det låter inte så bra tycker jag. Kanske borde du hitta en psykolog/psykoterapeut istället?

/sofia

minna sa...

hon är lite skum, men jag ger det en chans! Det kanske blir en bra början med smoothien?=)
Annars tycker jag att fengshuin låter också vettigt. Om det här med energier, att man överkonsumerar när man är stressad mm.

troi sa...

Vad kul att styrelsen accepterade förslaget! GRATTIS!!!

Vad gäller kurator/dietisten. Hon kanske har lärt sig en annan metod än det vanliga navelskåderiet?

Nästa gång kanske det är din tur att prata lite? ;-)

Jag tror dock inte att man kan underskatta kostens betydelse och sömnen, men någon gång måste man ju också ge sig på orsaken till vissa beteenden.

Jakob sa...

Jag skulle störa mig nått otroligt om jag någonsin besökte en kurator som snacka så.