fredag 23 augusti 2013

Rensningen fortsätter

Det har rensats massor här hemma. Jag har slängt så mycket gamla saker, så jag har lyckats tömma ett helt källarförråd! Nu har vi bara ett kvar där vi nu bor!
Även uppe i lägenheten har jag storstädat och rensat undan. Jag har lyckats rensa bland kläderna så att jag har tömt en hel garderob!!!! Vilken känsla!
Jag har storstädat alla köksskåp och lyckats bli av med en massa köks attiraljer  som jag aldrig använder!
Nu är det ordning och reda. Och vilken skön frihetskänsla....

Det grötiga i huvudet har släppt. Ännu en gång är rensningen ett bevis på att röra samlar på sig stagnerad energi.
Jag är långt ifrån klar. Men det känns redan mycket bättre. Idag ska jag fortsätta att rensa i hallen. Jag ska ge bort skor jag inte använder samt rensa i hatthyllan. Har massor av vantar och halsdukar, och ärligt talat använder jag oftast min burberry halsduk och mina burberry vantar....resten blir liggandes. Men har ingen lust att slänga dyra halsdukar, så jag ska ge dessa till mina kusiner som befinner sig i tonåren. Dom brukar bli superglada!
I helgen tänkte jag tvätta alla duntäcken och kuddar, och även tvätta alla mattor.
Men först ska hunden duschas.....iiiih det brukar bli vilda protester......och jag vet inte vem som blir mest blöt, jag , hunden, eller lägenheten....

Och sedan ska mina orkidéer tas om hand....och har  massor av orkidéer....massor.....
Nedan följer en bild på min favvo orkidé, det är en normal vit, men den här är alltid nästan lite glittrig....det ser ut som att bladen glittrar....

9 kommentarer:

Spara Smart sa...

Bra jobbat! Orkidéer är förresten nästan de enda blommorna jag lyckas hålla i liv :)

nonhosonno sa...

Underbar känsla av att rensa. Kör hårt!

Anonym sa...

Bra jobbat, jag blir riktigt inspirerad att ta ett tag här hemma... Du har inte funderat på att åka till ett loppis och sälja av dina saker? Jag brukar göra det ett par gånger per år och blir oftast av med det mesta! SÅ skönt! Hälsn Hanna

Gustav sa...

Vad gjorde ni av grejerna? Bjuder ni på frakten kan jag tänka mig att ta hand om det mesta, verkar ju perfekt att sälja på marknad.

minna sa...

Det mesta har mina kusiner fått!
Resten lägger jag ner i soprummet där folk kan ta dessa ifall dom vill ha! =)
Jag har faktiskt sålt på loppis. Fick 17 000 kr förra året!
Då vet jag det till nästa gång Gustav. Ifall jag säljer sommarhuset! =)

Anonym sa...

Jag håller också på att rensa och få ordning och lite mer luft i skåp och lådor. Härligt! Vi startade även ett köpstopp i fredags som ska hållas i 9 månader. Jag blir mycket inspirerad av din blogg!

Kika gärna in på min blogg(som dock handlar om hela mitt liv inte bara köpstoppet) www.elisborg.blogg.se
Med vänlig hälsning,
Gisela

Spargrisens Mor sa...

Tacksamt inspirerad av dig, så har jag också börjat att rensa. Kläder, skor, böcker, pärmar, gammalt dokumenterat i pappersform (man behöver väl bara spara viktiga i sju max tio år, övrigt bort), allt för att ge space, mentalt och realt. Allt som går att använda går till Återbruket o andra aktörer för återanvändning, och resten källsorteras som vanliga sopor. Puh, en stor lättnadens suck som lyfter mig... ganska högt. YES!

Ekonomen sa...

Härligt! Vilket jobb. Har också "Rensa i röran med Feng Shui" av Karen Kingston. Den är inspirerande även om jag personligen inte tror på Feng Shui.Däremot tror jag att man mår extremt mycket bättre av ordning och reda. Vi har också ägnat sommaren åt rensning. Har mycket kvar men för varje grej som åker ut ur huset lättar trycket över hjärtat!

Eva sa...

Wow! Keep up the good work! Jag håller verkligen med dig om att massa samlande på saker ger stagnerad energi. Jag läste någonstans att när man känner för att rensa ut så är det en del av en förändringsprocess till något bättre i ens liv, t ex att man vill lämna något bakom sig och skapa nya möjligheter,släppa det gamla. Kul att jag hittade din blogg :-)