tisdag 13 augusti 2013

Skulduppdatering / har hyrt ut sommarhuset

I december månad var skulderna 438,118 kr.  Ett halvår senare, är skuldsaldot nästan prick 300,000 kr!  Vi har kämpat på väldigt duktigt hela våren...300,000 kr känns inte så fasligt farligt länge...
Nu äntligen känns det som att det finns ett hopp....

Men det finns faktorer som kan ställa till det under hösten...För det första har jag jobbat/studerat i alldeles för hög fart. Nu under hösten ska jag inte jobba alls extra utan kånka runt på endast ett jobb och mina studier. Jag ska satsa mer tid på min familj. Som nygift är det ett måste. Kärleken överlever inte om man knappt träffas. Vi har beslutat oss för att satsa på vår familj i höst och sedan köra ett mindre race på våren igen. Det betyder i princip att vi bara håller oss flytande under hösten igen. Det blir små marginaler och vi måste tänka noga på alla extra utgifter. Jag ska endast jobba 60% och sedan studera. Maken har 1,5 halvårs studier framför sig. Det måste också planeras. Det blir en tuff period, en prövning ett tag, men i långa loppet är det värt det. Studierna är ett måste. Det säkrar en högre och säkrare inkomst.

Jag har verkligen sett fram emot lugnet....hela tiden längtat efter hösten...nu äntligen är den snart här...efter augusti är det adjö för extra jobben för min del...det är snart!!! Jippieee!

Men samtidigt börjar planeringen av det "nya livet". Vi måste ha en strikt budget och tydliga riktlinjer och mål....

Jag har hyrt ut sommarhuset! Inte för mycket pengar, men hyresgästen betalar 2000 kr i månaden till mig, och betalar alla utgifter som vatten och el....Att jag inte har tänkt på detta förut.... Sommarhuset är fullt betalt, inga skulder... Så det blir rena pengar in...

Nästa veckas uppgift blir att bestämma matbudget och börja med matsedel....

Jag längtar efter en lugn höst, samtidigt är jag lite orolig...endast tiden får utvisa hur det går....5 kommentarer:

Per Penning sa...

Väldans bra jobbat. Ni måste känna er stolta. :)

Per Penning sa...

Väldans bra jobbat. Känn er stolta. :)

Anonym sa...

Vad duktiga ni har varit! Vad pluggar du för något?

Anonym sa...

Att leva ekonomiskt,slå ned på takten och satsa på familen är smart. Vissa värden i livet kan inte mätas i pengar men är ändå viktiga för hur vi mår. Lycka till!

Liie sa...

Snacka om grym minskning på skulden, bra jobbat! Hoppas det går bra att ta det lite lugnare nu.