lördag 3 augusti 2013

Tillbaka till verkligheten..

Det har varit en helt underbar tid. Giftermål och bröllopsresa! Underbara dagar och vi har fått njuta av kärlek i stora lass. Känns fortfarande som en dröm. Vi hade ett helt underbart bröllop , och en fantastisk honeymoon! Två olika länder hann vi avverka, varandras totala kontraster. Det har varit sol och hav, båtresor, god mat och besök på en vingård. Vi har hunnit besöka underjordiska sjöar och grottor och sett så mycket sevärt!
Vi har sovit på ett femstjärnigt hotell med all tänkbar service....och nu tillbaka till förorten.....

Hemskt uppvaknande!  Jag vill inte alls vara tillbaka. Jag trivs inte alls....hyreslägenheten känns inte som något hem. Tappar all inspiration här och allting känns som någon slags sörja i huvudet. Kan inte tänka klart...ont i magen....hatar att bo här...Hur länge till? Hur orkar människor att bo så här? Ingen trädgård, ingenstans att grilla. Inget privatliv.  Det är varmt och åter varmt. Samma tapeter och golv och ett fruktansvärt fult kök utan någon som helst lyx....trångt...Vi bor på 88 kvm så jag vet att jag inte ska klaga, men det känns så trångt när man har bott minst tre gånger så stort...
Depressionen är ett faktum....
Men vi är såå lyckliga. Vi har varandra och hälsan....Hur länge kan man leva på endast kärlek?


15 kommentarer:

nonhosonno sa...

Låter som en underbar smekmånad :)

Ni har ett bra mål och en tomt att bebygga, framtiden ser ljus ut!

minna sa...

Tack! Det gäller att tänka positivt!

Hannele på Hisingen sa...

Grattis!

Martin Timell bor i hyreslägenhet, han satsar, målar, grejar, tycker att det är helt ok. Min son bor i 2:a hand, det är inte lika mysigt... Förort kan vara hur mysigt som helt, ofta hejar jag på folk när jag går där. Man grillar tillsammans mellan husen med grannarna, eller själv med kompisar (Att man skulle umgås mer i villa, är inbillning...)

minna sa...

Vi har grillförbud!!!! Helt galet! Hyresvärden köpte fina bord och stolar och dessa vart stulna och nu får vi inga nya=(

Brachyura sa...

Gratulerar!

Ett liv i en villa innebär inte att man umgås mer. Det beror mycket på hur man är som person.

När vi bodde i lägenhet var vi iväg så ofta vi kunde för man kände sig instängd. Nu kan det gå dagar utan att man träffar någon. På vintern ser man inga grannar, då de häckar inomhus.

/Brachyura

minna sa...

Vi umgås ofta med vänner fortfarande, men jag saknar privatlivet. tystheten. egna utemöbler. egna blomsterrabatter och kryddträdgård. jag vill påta i jorden. jag vill grilla. jag vill sola utan grannar som glor.....Usch vad gnällig jag är idag... tack för pepp

Per Penning sa...

Det kommer att bli bra! :)

Hannele på Hisingen ♥ sa...

trist när man stjäl, kanske borden var för fina :(

Anonym sa...

Det handlar helt enkelt om din inställning. Jag och min sambo bor tillsammans på 25 kvadrat. Inga problem, helt enkelt eftersom vi har inget annat val. Inget att älta över. Vi betalar drygt en tusenlapp var i hyra, mer än så kan jag inte betala för en bostad i dagsläget då jag har förlorat hälsan och har tappat min inkomst. Jag lever på pengar som jag har sparat sen tidigare. Dessa pengar måste räcka till mat så länge som möjligt och då blir utseendet, storleken och kvaliten på boendet rätt så oviktigt faktiskt. Min sambo arbetar 25 % så det gäller att hålla nere kostnaderna. Stort Grattis till det nya brudparet förresten!

Minusminus sa...

Hej!

Du har en tomt, ska så småningom bygga hus och du är nygift! En liten bit i taget så är du snart där och kan leva det liv du vill leva!

Micke sa...

Grattis och välkommen tillbaka.
Är ny på din blogg sedan någon vecka tillbaka och är fascinerad av din resa. Väldigt inspirerande! Har försökt läsa de flesta inläggen du har gjort men har kanske missat några. Är det samma man som tidigare inte hade samma ekonomiska mål som du som du nu gift dig med?

Blakhouse sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Blakhouse sa...

Tjena minna. Skoj att se lite updates. Grattis till giftemålet.

Dock det du skriver verkar lite som gammla minna har vaknat lite till liv.

Dock Måste jag säga utan mål blir livet kämpigt på sitt sätt med. Resan är målet. Och resan definerar vem du är. Som många här säger får man ju göra det bästa av situationen. Tex inomhus "örtgård" i stället för blommor. Eller Tex besöka camping / naturområde med grillplatser och bjuda dit vänner eller bara familjen. Utomhusmöblerna blir väl lite svårare.

Själv funderar jag mycket i de tankarna hus vs lägenhet. alternativt lägenhet + "sommarstuga" några mil bort. Så bor man litet tråkigt och insperationslöst underveckodagarna och bor på "lannet" under helgerna.

Finns många lösningar gäller bara inte tänka binärt.

ÖNskar dig lycka till i din vandring.

Hade varit skoj att se en ekonomisk status update igen med lån och krediter.

mvh
Blakhouse

minna sa...

Jaa, gamla minna fick nog en depression att komma hem till den lilla misären=) Resan och bröllopet var som en dröm! Uppdatering kommer, jag lovar! =)
Jag har redan tagit mig själv i nacken....deppa ger juh inget=)

Et liv å leve sa...

Det är ett kapital som är viktigare än allt annat. Det är hälsan. Ni orkar att studera och att arbeta, och att ha ett liv vid sidan av studier och jobb. Det är snart vinter, då alla lika væl håller sig innomhus för att slippa frysa.Det här är en passage i er ert liv, där ni måste ha tålamod. När man är inne i det känns tiden lång.
När man blir kronisk sjuk, då ser man hur stor frihet man har när man är frisk.
Grattis till bröllop och framtidsdrømmar!