fredag 28 december 2012

Julen är äntligen över! Inte för att det vart någon extremt dyr historia, utan tvärtom, det här var mitt livs billigaste jul!  Jag säger äntligen för att stressen är över. Var idag på vår lilla ica affär och människorna verkade mycket lugnare och mer harmoniska idag jämfört med fredagen innan då alla bara for omkring som yra höns.
Stress stress och åter stress, överallt! Och samma visa med tåg som är inställda och hemskt väder. Då är det ganska skönt att gå emot strömmen! Här hemma firade vi bara vi tre. Vi hade det riktigt mysigt. God mat och endast sonen fick julklappar, i form av en ny telefon (mycket behövligt) och pengar, även detta ganska smart för det köper han kläder för, och då slipper jag göra detta. Så det blir en dubbel win win!
Telefonen beställde vi från halebop, så med andra ord var vi aldrig ute i shopping svängen. Så skönt!
Och det bästa av allt, det blir ingen shopping på mellandagarna! Nada! Inte en enda pinal kommer in genom ytterdörren. Är så skönt att slippa alla dessa dumma ovanor, med stress och mycket folk! Helt otroligt, att det skall komma från en fd shopaholic! Det är i stunder som dessa som man inser hur mycket man har utvecklats som människa. Jag är ganska stolt över mig själv! Det måste man väl ändå få säga om sig själv!?

Hösten har varit extremt tuff! Nu känns det som att allting lättar en del. Många skulder är borta från skuldlistan och vi kan i allafall börja ana ljuset någonstans där bakom horisonten. Det är långt kvar, men äntligen känns det som att vi är på väg mot ett bättre liv utan en massa skulder. Jag minns med skräck oktober månaden då vi knappt hade mat pengar och jag var orolig över att vi inte skulle klara oss. Den natten grät jag och hade världens ångest. Det är då man blir tvungen att pusha sig själv och se det tuffa som en utmaning och kämpa på bara utav H*lv*te! Förr eller senare lyckas man...

Jag bad om styrka
och Gud gav mig svårigheter för att göra mig stark.

Jag bad om visdom
och Gud gav mig problem att lösa.

Jag bad om mod
och Gud gav mig faror att övervinna.

Jag bad om kärlek
och Gud gav mig människor i nöd att hjälpa.

Jag fick inget jag ville ha. Jag fick allt jag behövde.

Av en idag nykter alkoholist ur boken utan mörker inget ljus av U.B Berglund

7 kommentarer:

Per Penning sa...

Låter så skönt! :)

Jag med min torgskräck trivs inte med mellandagsreor. Rena vinsten. :)

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Man ska inte stressa, bara njuta...

Selda sa...

Hej! Jag måste bara berätta att jag ramlade över din blogg av en slump och när jag började läsa blev jag så inspirerad att jag läste den från början till slut. Så modig du är som delat med dig så öppet av din tuffa resa! Jag blir väldigt inspirerad av ditt driv och av att du berättar så konkret om din ekonomi. Du har gett mig inspiration att se på min ekonomi med andra ögon.Tack så jättemycket och lycka till framöver!

Anonym sa...

Kul att läsa om er bestämdhet och mål! Önskar er att ni nå dit och ha en bra väg dit :)

Anonym sa...

Kul att läsa om er bestämdhet och mål! Önskar er att ni nå dit och ha en bra väg dit :)

Sandra sa...

God fortsättning Minna på det nya året! Kämpa på med att klara ert amorteringsmål också! Med er envishet så klarar ni det säkert. Låter som en skön jul. Vi firade också bara familjen i lugn och ro! Maken jobbade alla mellandagar.

Anonym sa...

Hej! Vad kul att du återupptog bloggandet, även om det tog mig ett tag att upptäcka det. :) Lycka till i alla fall, du är en stor inspiration!