fredag 21 december 2012

Att orka prestera hela tiden...

I våras, i April månad hade familjen "dumma" skulder på 533,100 kr!!!! Hiskligt mycket pengar!
Vår yttersta målsättning är att dessa skulder skall vara borta inom tre år. Dvs, 2015 04 30 skall det stå
0 kr på slutet av skuld kolumnen.
Detta är ett väldigt tufft mål. Speciellt med tanke på att vi inte jobbar 100% utan att vi båda fortfarande studerar! Jag beräknar att vara klar med mina studier om tre år. Ungefär samtidigt när skulderna är borta.
Vi har inte tagit några studielån, utan kämpar på och jobbar vid sidan av så mycket vi kan. Men detta innebär att inkomsterna varierar kraftigt från månad till månad. Vissa månader har vi nästan fått kämpa för att överleva och vi har varit tvungna att räkna varenda krona! Inget dröm liv  men vi har bestämt oss för att kämpa och sätta ett ganska tufft mål. Målet gör att vi inte kan svika oss själva utan måste alltid prestera vårt bästa. Detta känns tufft och ibland har man bara lust att ge upp, och stundtals har det varit alldeles för tufft och då har tårarna bara sprutat. Det finns ganska många sådana svåra dagar i bagaget , men trots detta har vi lyckats varje månad, varje vecka och varje dag. Nu sist när vi förra månaden kunde boka av skuld nr 2+3 i skuld listan  Känslan är så befriande och lättande så att man inte har långt till tårar! Varje månad känns det tryggare, och det känns bara bättre och bättre hela tiden.

Jag antar att det kan vara ett plus i kanten att man är ny kär! Livet känns bättre när vi är tillsammans och vi behöver fortfarande inte så många andra substitut! Inga shoppingresor till gallerior för att döda tiden. Vi trivs helt enkelt bäst tillsammans hemma där vi kan mysa och gosa och bara få vara! Sann lyx!
Kärleken har  en enorm kraft. Man har mer energi, man behöver mindre sömn och man mår helt enkelt bättre än någonsin tidigare!  Tänk om man kunde må såhär bra hela tiden i ett förhållande, även efter tio år!!!

Vi drömmer om mer tid tillsammans,och det är det som gör mest ont. Att tiden inte räcker till. Men å andra sidan är det kanske det som gör att vi längtar så starkt efter varandra hela tiden! Både på gott och ont!

För att nå vårt mål, måste vi amortera 14,808 kr varje månad. Eller 177,696 kr om året! Nu är det inte långt kvar till April månad igen, men det ser inte ljust ut! Hittills har vi bara minskat skulderna med 94,982 kr. Det fattas nästan hälften!!!!!! Kort och gott kan man säga att vi har cirka 4 månader kvar att hitta dessa
82,714 kr! Jag vet inte hur vi ska lyckas, men jag hoppas att med tiden hinna i kapp, och för varje eliminerad skuld, ta den summan och extra amortera bort på nästa skuld. Dvs, lavin effekten  Totalt för att nå målet har vi faktiskt på oss till 2015 04 30. Men jag vill inte sitta lugnt i båten då man kan aldrig förutspå om något skulle hända, som sist nu när jag har varit sjukskriven i en hel månad!!!! Det om något satte käppar i hjulet!

Nu ska jag sätta mig ner och läsa lite olika favvo bloggar och få inspiration! Och förhoppningsvis få  lite tips och idéer! Dela gärna med er, jag tar tacksamt emot alla goda råd!!!

8 kommentarer:

nonhosonno sa...

Tycker Ni är superduktiga! Tänk om några år och ni kan sitta gott i soffan och se tillbaka på tiden som varit.

Mys nu i julstöket. God Jul på Er!

ägamintid sa...

Hej! Jag är så imponerad av ert slit! Jag tvivlar inte en sekund på att ni kommer att lyckas betala av alla skulder! När ni väl gjort det så tror jag att ni kommer att bygga för framtiden och skapa er en nettoförmögenhet. Kärlek är det viktigaste och kan ersätta alla prylar i världen. Jag talar av egen erfarenhet. Man blir inte lyckligare av prylar utan det viktiga är tiden man har med varandra. Ni är starka tillsammans och det ger er förutsättningar att nå mycket långt.

Kämpa på och god jul och gott nytt år!

ägamintid

Finanskvinnan sa...

Ni kämpar på jättebra.

Men du, varför inte ta maximalt studielån till 1,3% ränta (2013 års nivå)?

Allt studielån som kommer in kan ni amortera av på lånen med.

Då byter ni visserligen en del av skulden mot en ny skuld. Men den nya skulden lär vara betydligt billigare för er.

minna sa...

vi har tänkt tanken, men då kan vi inte jobba så mycket som vi gör. Och vägrar att släppa mitt jobb, älskar det och har otroligt bra utvecklingsmöjligheter där. Det var bara tur att jag en fick jobbet då jag inte har utbildningen klar! Ett lyckokast. Och tanken är att när vi köper huset, då ska vi vara helt skuldfria....men du väcker en tanke finanskvinnan...får kika på det där igen...

Finanskvinnan sa...

Fribeloppet är ju rätt så generöst numer.

Jag tjänade alltid "för mycket" men ansökte om lån och angav hur mycket jag tjänade. Då reducerade CSN lånedelen och så fick jag kanske 75% av lånet.

Du kan också begära lån för färre veckor, då är också fribeloppet högre och du nyttjar inte lika många veckor.

http://www.csn.se/komv-folkh-gymn/studiemedel/hur-mycket-kan-du-fa/inkomst-fribelopp

Sen gör det kanske inte så mycket att få återbetalningskrav på en del av lånet två år senare heller. Då är ni ju redan av med de stora dyra lånen.

Galten sa...

Sätt upp realistiska mål istället. Jag kan sätta mitt tryne på att du inte kan betala tillbaka på 3 år. Du borde tänkt till innan du tog lånen

/Galten

minna sa...

Tack finanskvinnan! Ska ringa CSN!

minna sa...

Galten den som lever får se...du får väl komma tillbaka och se om tre år hur det har gått...