onsdag 9 januari 2013

tagit ett nytt extra jobb

Under lovet har vi slitit hund! Tackat ja till alla extra pass på sjukhuset. Dygnet runt. I snitt har det blivit endast fyra timmars sömn per dygn, och jag vet att det inte är så hälsosamt, men jag intalar mig själv att det bara är en kort period!
Tur som, så är det stor personal brist.  Chefen säger hela tiden, du får inte jobba så mycket, men när han inte får in någon annan ringer han mig. Till råga på detta har jag börjat jobba extra inom äldreomsorgen! Väldigt intressant och lärorikt. Jag lär mig som vanligt massor. Jag är ganska positivt överraskad över hur pass bra jag trivs på extra jobbet. Har hört så mycket negativt om äldre vården  och visst finns det en hel del saker man skulle vilja ändra på om det gick. Men framför allt får inte vårdbiträden och under sköterskor den respekten dom förtjänar. Och väldigt dåligt betalt är det också. Men själva jobbet är väldigt fint och trivsamt. Och tar man sig bara tiden att lyssna på de äldre får man både ett och flera goda skratt om dagen!
Med andra ord, jag storm trivs....
Även om lönen är dålig, fick jag ihop nu under lovet en hel extra månadslön! Jippie! Det går direkt till amorteringar!
Vem vet , jag kanske når årsmålet? Vore inte det fantastiskt? Återigen, det får vi se i April, men är lite extra taggad just nu. Tanken var, att vi inte skulle hinna extra amortera så mycket under första året, utan den stora skillnaden skulle bli år två och tre när flertalet smålån försvann, och då kunde vi rejält öka på amorteringarna., men nu kanske vi kan ta bort en tredjedel på ett år! Det vore kanon!
Näe, nu måste jag iväg för att jobba extra ett kvällspass, därefter jobbar jag natt. Har redan jobbat 7-12 i morse.  Det blev tyvärr få timmar sömn detta dygn!


2 kommentarer:

nonhosonno sa...

Oj det är till att ligga i och slita, dock skönt när lönen kommer :)

Bränn inte ut dig nu bara, ta det varsamt.

Per Penning sa...

Du är då fantastisk i din flit. Men jag håller med, tat försiktigt. :)