torsdag 3 september 2009

Hjärtinfarkt/beyond the secret/trygghet


Jag har varit otroligt ledsen och nere tack vare jobbet. Men samtidigt får jag nog skylla mig själv lite. Det är mitt liv. Det är jag som ska ha kontroll på mitt liv och det är jag som ska styra mitt liv. Hittills har jag bara hängt med, mest pga rädslor. Jag mår inte bra,men jag gör inte så mycket för att verkligen ändra min situation. Visst har jag börjat med köpstopp, jag har även börjat studera....men jag har så otroligt långt kvar. Jag är trött på att leva som en rädd Minna hela tiden. Jag vill ha lite mer kontroll över mitt liv...inga men och ifall att....jag måste skaffa en bättre koll på hela mig. Jag måste kort och gott utvecklas. Usch vad jag är trött på mig själv. Men samtidigt har jag så mycket just nu att jag inte vet vad jag ska göra. Jag har inte ork eller kraft för att hitta den där styrkan. Det enda jag vet är att jag måste hitta den. Doktorn ville skriva ut mer stillnocht för att jag ska kunna sova. Lite lyckopiller kanske? Nej, jag tror inte. Men jag provar gärna allt en gång. Stillnocht tog jag i går, och visst sov jag mina sex timmar utan att vakna upp av ångest men jag känner mig lite bakfull idag. Men jag tror att det har mest att göra för att jag har gråtit så mycket. Idag just nu har jag inga tårar kvar. Igår fick en av cheferna hjärtinfarkt. Han bara segnade i lunchrummet. Livet kom ikapp. Det var syrgasmasker, ambulanser och full rulle och människor som skrek i panik. Det här hände efter att han läste att ett företag skulle begära oss i konkurs om vi inte skulle betala på en gång. Vi kan inte betala just nu. Det finns inga pengar. Eller inte så mycket pengar i allafall. Sånt här orsakar kaos och rädslor hos personalen. Vissa hanterar sånt bättre och vissa sämre. Hur påverkar allt det här mig? Jo, jag har mer ansvar...det blir mer jobb när en viktig person inte kan jobba mer. Jag förväntas ta över. Jag ska orka. Nu klarade sig personen. Han kommer att bli återställd sa doktorn. Ursäkta mig herr doktor, men jag tror inte det. Jag tror att händelsen ruskade om honom ordentligt och förändrar hans liv för evigt. Jag hoppas på att han har fått insikt. Jag kanske också fick lite insikt...

I allafall så sitter jag med Bob Proctors senaste dvd "beyond the secret"...jag lyssnar lite lätt på den i bakgrunden...och hoppas att lite vishet ska tränga in i hjärnan....lite insikt om att jobbet inte är allt.....samtidigt förbannar jag mig själv för att bufferten inte är större, för att jag inte vaknade tidigare...oavsett så har det här året varit så tufft. Och samtidigt är jag orolig för att problemen har just börjat. Eller rättare sagt jag vet att problemen har börjat....Å andra sidan är problem till för att lösas. Men jag har i allfall fått insikten att jag måste satsa mer på mig själv. Utveckla mig själv. Bara jag kan styra mitt liv....och målet jag vill nå allra helst stavas trygghet!!!

I det målet ingår en buffert, ett jobb jag trivs med, en bra hälsa, nära och bra relationer. Så enkelt var det att veta vad det är jag saknar....nu gäller det bara att nå målet...att hitta tryggheten i livet....

15 kommentarer:

Herr K sa...

Väldigt öppenhjärtigt och utlämnande inlägg, bra skrivet. Du visar tankarna bakom människorna som blir drabbade under denna krisen landet genomgår.

Själv har jag redan blivit arbetslös, men har en liten buffert att leva på tack vare att jag hade på känn att jag satt löst. Hoppet har däremot inte lämnat mig :) Kämpa på!

Pengar och cash sa...

Verkar vara mycket ståhej på din arbetsplats nu. Mycket som händer hit och dit.
Jag är övertygad om att du kommer hitta den där trygghetskänslan inom en snar framtid.

minna sa...

tack så mycket herr K och pengar och cash! =)

Fru S sa...

Jag känner igen det där med sent uppvaknande. Är det väl inte riktigt lika extremt för oss, men om vi vaknat tidigare så hade vi säkerligen haft det en aning bättre ställt ekonomiskt. Samtidigt är vi 23 och 28 år gamla och vi är fortfarande unga och har massor med tid.

Positivt tänkande är jätte svårt. Man zoomar ofta in på det negativa för det känns lättast. Positivt tänkande Minna. Det tror jag är nyckeln :)

Fru S sa...

Minna du skrev att du hade the secret på ljudbok är den på svenska eller engelska?

Beatrice sa...

Minna! Du skall inte förbanna dig för att du inte vaknade tidigare.

Det liv du levde tidigare levde du ju pga att det kändes rätt då. Annars hade du ju inte gjort de val du gjorde.

Det är bra att du tog tag i ditt liv och att du fortfarande hänger fast vid ditt köpstopp. Ingen mer än du själv kan säga hur du skall gå vidare men jag tror att du fick en rejäl väckarklocks-väckning idag, eller hur? Jobbet är inte värt så mycket så att du skall riskera din hälsa och din kollega håller nog med om det.

Snälla, var rädd om dig. Det finns bara en Minna och hon skall inte klappa ihop pga jobbet.

Kram

Fredag sa...

Hej. vill bara ge ett tips på en ny sida jag ramlade över.
http://www.utdraget.se

Hoppas att du fortsätter att hänga i och inte ger upp.

Nu är det dags för lyxfällan på Tv3.

Anonym sa...

Hmm. Låter som du har en tuff vardag.. Men nu känner jag juh inte dig, men såvitt jag kan se har du en hel del chackdrag du kan göra för att få mer trygghet, om det nu är det du vill ha.

Men glöm inte...Det finns en hel värld full av möjligheter därute, massor med grejer man kan hitta på. Men det är helt klart så att det är en fördel om man är trygg ekonomiskt.

Och sen ska man inte se så mycket bakåt och ångra att man inte gjorde si eller så. Du har juh vaknat nu. Vid en relativt ung ålder ändå. Tänk dig vad du kan åstadkomma framöver med den insikt du har. Du vill väl inte tillbaks den ytliga Minna?

Många av dessa "personlig utv" böcker säger just att man inte ska titta så mycket bakåt. Men visst, visst blir man påmind ibland ändå.

Jag ser fram emot att se dig göra lite Shackdrag framöver för att lätta på stressen. Och jag menar inte att du ska säga upp dig.

Förändring kan tyckas vara jobbigt. Men det ger också mkt nytt, bra som dåligt.

Tror även att du måste lära dig stänga av jobbet. Du tar verkligen jobbet på allvar. Jag hoppas bara att du verkligen får ut något av det? Förutom sömnlöshet etc.

Jag tog jobbet på allvar förr, de satsades på mig etc. Innan jag vaknade.. Nu? I coulnt care less. Finns så mkt annat jag vill göra..

Ursäkta om det verkar som jag kör med pekpinnar och är någons slags besserwisser. Bla bla bla :)

\Thaman

minna sa...

visst har ni rätt. Man ska inte se bakåt! Men det är så lätt. Människan har nog ganska lätt att kritesera sig själv än berömma det positiva.
Secret boken på cd är engelsk. Filmen har svensk text!
Thaman du får gärna ge lite chack moves då=) Ju mer info desto bättre!
Oh no, jag missade lyxfällan! =(

Fru S sa...

Minna: Lyxfällan finns på www.swebits.org vet dock inte hur lätt det är att bli medlem där nu.

troi sa...

Å fy fanken vad otäckt! Det är jobbigt när något sånt där händer så nära en själv. Jag tror vi människor har en förmåga att tänka att vi är stålmän och immuna mot många saker.
Jag förstår att du blev chockad!

minna sa...

tack för tipset fredag! Verkar suveränt bra!!

Fredag sa...

Lyxfällan finns att se på http://www.tv3.se/play

Kostar inget. Mer legalt än Torrent också.

Svensk sa...

Ja, hjälp, livet är bra skört. Det gäller att ta hand om sig.

Anonym sa...

Man kan och vet inte mer än man gör i ett visst tillfälle.

Mvh
Viola