fredag 4 september 2009

Det finns inga jävla prinsar


Playstation 3. Vilken jävla manick. In kom trean i vårt hem igår och mindre kaos uppstod. Sonen och grannungarna ville spela. Jag hade lust att spöa upp sambon och fråga hur fan kunde han köpa en , vi har X box, nintendo och wii plattor och playstation 2..... Suck....det diskuterades om blueray i något försvarstal..... ååhhh fuck it tänkte jag. Jag orkar inte. Hur fan kunde han köpa den? Min sambo är en äkta teknik bög. Men det värsta var att han hade minsann köpt något till mig också! Ja visst. Jag hade fått en present. Nu skulle ju lilla Minna bli sååå glad. Ut från kartongen kryper det fram en ny lila dammsugare! "den är lila " utbrister sambon lite småstolt.


JAG VET ATT MAN INTE FÅR SLÅ!!! Men jisses jävlar vad jag hade velat. Spöa honom ordentligt. Fått ett raseri anfall. Sparkat till några köksstolar och krossat glas. Gärna vält bordet också. Kanske mördat också, iallafall lite. Gett en fläskläpp. Kanske ett svart öga eller två.

JAG VART SÅ JÄVLA ARG. JAG VART SÅ JÄVLA BESVIKEN. Flera tusenlappar borta på teknikprylar!!!

Ska man skratta eller gråta? En lila dammsugare?

Sonen berömmer det nya batmanspelet..."wow den är magisk, vilken kvalite, shit vad coolt"


Hade jag orkat bråka så hade jag nog gjort det. Hade jag orkat så hade jag berättat hur illa det är att handla upp 5000 kr i vår sits. Men hade det tjänat något till? Ärligt talat. Faktum skall inses, min sambo är en ekonomisk slarver. Det är alltid jag som har mest oroat mig för pengar. Visst har jag handlat massor men jag är inte ens i närheten av vad sambon har shoppat.

Jag bara gav honom en blick. " jaa, vi har ju alltid en ps 3 som kan hålla oss varma om vi förlorar hemmet, kanon bra jobbat"

Jag reste mig upp från golvet efter att ha stirrat på det lila underverket. Ville inte göra en scen inför sonen och hans vänner. Började tyst att plocka upp disken från diskmaskin. Då slänger sambon fram en tusen lapp och säger , " du kan ju köpa aktier eller något".....

Jag ger honom pengarna tillbaka och säger, "köp du lite aktier eller något"....

Förut hade jag orkat bråka. Nu gör jag det inte. Jag är sååå trött. Jag orkar inte tjata. Jag orkar knappt bry mig. Jag känner mig bara förråd! Jag känner mig ensam. Jag befinner mig i krig och det känns som om jag är helt ensam.


Maktlöshet, det är vad jag kände då. Det var den tredje igår....då shoppar han teknik prylar för 5000kr.

Nu känner jag mig arg igen. Mest är jag arg på alla jävla sago böcker som beskriver prinsar på vita hästar hit och dit. Det finns inga jävla vita hästar och prinsar. Det finns bara jävla grodor.

Min brorsdotter ska få en diskmaskins broschyr i julklapp. Kanske en räkning eller två. Så att hon inser alvaret. Att hon inte går på askungemyten. Det finns inga jävla prinsar!

Hur fan kunde jag ha trott något annat?


19 kommentarer:

Fru S sa...

Jag förstår din ilska. Min man är också teknik bög. Jag tror dock aldrig att han köpt en enda dyr teknik grej sedan vi blev ihop som vi inte diskuterat igenom om vi verkligen skall köpa den/det. Ibland har han varit envis om en speciell sak. att det är ett jätte bra erbjudande och att vi "VERKLIGEN" behöver just den där grejen. Visst jag gillar också teknik, men jag ser inte riktigt meningen med xbox 360, wii och allt vad vi har. Vi spelar ALDRIG på dom för vi har inte tid. När sonen är tillräckligt stor för att kunna spela på dom är dom gamla och omoderna och inga spel kommer tillverkas till dom i alla fall.

Så jag förstår precis hur du känner. Har ni inte gemensam ekonomi?

Nej prinsar finns inte, man måste bara hitta någon som är någorlunda bra ;)

Du kommenterade ett av mina inlägg med att du också vill hamna i en positiv spiral :)

Finns det något du kan göra för att trivas bättre på jobbet? Nu vet jag att du inte har boken the secret, men om du skulle komma över den så läs längst ner på sidan 30 vidare hela sidan 31 och lite på sidan 32. Den kommentaren ger en insikt.

minna sa...

tack Fru S! Skönt att någon förstår... Visst har vi gemensam ekonomi, dock känns det inte så just nu. Han brukar komma hem lite titt som tätt med något, och vi har inte diskuterat det innan. Förut har inte inte brytt mig så mycket. Vi har tjafsat lite om det och sen har det varit lugnt igen. Men efter vår sista diskussion trodde jag att han hajjade läget. Dock vet jag ju nu att det inte är så. Tyvärr har jag inte boken. Ska kanske tjuvkika i någon annans. Annars har youtube mycket bra klipp! Ska titta på såna. Om och om igen!=)

Fru S sa...

Kanske dags att ha ett snack med honom igen?

Jag blir så trött på mig själv ibland! SUCK. Jag har the secret på engelska i pdf format på min dator så jag tänkte att jag skulle kunna maila över den till någon anonym mail om du har någon. SUCK. Sedan kom jag på att det är ju bara att kopiera texten och lägga in den i ett inlägg på min blogg. Så nu har du fått ett helt eget inlägg som är riktat enbart till dig ;) :).

Jag har en fråga. Så som du beskriver ditt jobb så har du många, många, många bollar i luften samtidigt. Jag fick bilden av en jonglör i huvudet. Jaja. Har du någon som tar emot bollarna du tappar när du jonglerar med dom eller rasar dom bara till marken? Om du inte har det kanske det vore på tiden att försöka skaffa det? Du vet jag är arbetslös (blink, blink) Haha skoja bara ;)

Per Penning sa...

Nä, och inga prinsessor heller. ;)

Spargrisens Mor sa...

Ojdå, minna!
The Secret är en skön kraft, och när man inser och förstår vad det är, så kan man känna dragningskraften i den, lagen om attraktion. Det som kommer in i ens liv är det som man har fokuserat tankarna på. Genom sina tankar så kan man dra till sig den verklighet man vill ha. Tänk "maktlös, arg, ingen prins, groda" om någon, så blir den så.
Ta till andra ord och tankar om dig och älsklingen, så fixar det sig. Tänk på dig själv som rik, ekonomisk, har den makt du vill,klok, glad, pigg, stark... Tänk på honom som han vore en sparsam och klok person. Han kommer att "känna av" dina tankar och närma sig det ideala. Mycket beröm i den riktning man vill styra, föder det beteende man vill se!!!Good luck!

TMP sa...

Gemensam ekonomi är kanske inte bästa valet för er eftersom ni är så olika?

Kanske är bättre om ni istället lägger undan lika mycket pengar till de fasta kostnaderna och sedan fritt var för sig förfogar över resten?

Som det är nu så känner han sig kanske tvingad att spela på dina sparsamma villkor, han stretar kanske emot för att han känner sig trängd?

Svensk sa...

Hej Minna!

Hahahaha "Den är lila!" Hohoho!
Så fruktansvärt bra skrivet! Mkt intressant!


Jag var en sån "groda" som nu har börjat bli lite mer "prinsaktig" på det ekonomiska sättet.

Förr kunde jag också köpa en massa grejer till hustrun som blev helt galen (ungefär som du...) och efter ett tag fattade jag grejen. Nu köper jag ingenting utan att vi har diskuterat det. Och jag måste säga att det är hemligheten till att vi har kunnat spara så mycket trots att vi inte har stora inkomster. (Hustrun jobbar 40 % vi har 4 barn.)

Hustrun har också sagt att hon har märkt att jag har kommit ännu längre i sparsamheten och det ekonomiska tänkandet bara i de senaste månaderna. Och jag undrar om det inte är skrivandet och läsandet i bloggarna som har påverkat mig...

Gustav sa...

Jag vill också ha en PS3 och en xbox. Livet är så jävla orättvist. Vissa har fler tv-spel än de behöver, andra har inte ens en gammal ps2. Tack som fan för den infon!

Anonym sa...

The Secret; Vilket j-vla dravel!

Anonym sa...

Boka en rådgivning hos konsumentvägledare o ta med maken elle något. Hur gör ni med ekonomin annars? Delar ni allt rakt av eller har var o en en egen del att förfoga över. För han kan ju ha en egen del, som han köpa vad han vill för, så får båda det de vill - en tanke.

MVH
Viola

Herr K sa...

Hoppas du får in sambon på ditt spår med att vara mer ekonomisk, för det måste ju verkligen sticka i ögonen när du gör ditt bästa för att hålla i slantarna och han bara kommer hem med prylar för flera tusen...

Du behöver nog hans stöd och förståelse i detta! Hoppas det går bättre framöver :)

Pengar och cash sa...

Ojdå! Ja det där kan jag förstå att du blir skitarg över. Borde han väl fattat. Men vet du vad. Nu när ni har den ps3an. Sälj av resten av prylarna som ni har som en kompensation? Sälj dammsugaren på en gång eller lämna tillbaks den. Ta kvittot bara.

minna sa...

Ni är så jävla goa allihoppa! =) Tack för alla era underbara kommentarer! Nu har jag mycket att reflektera över igen...=)

Anonym sa...

Oj... Jag håller med den där som tyckte ni kunde sälja alla andra spel istället. och om ni redan har en fungerande dammsugare så lämna tillbaka den nya lila... Först blev jag faktiskt liteavundsjuk... Vi har INGET av de där spelgrejerna, våra pojkar är 7 och 10 år. vi har Dvd och en gamal 20 tums tjocktv. och bara de de fria kanalerna. men vet du, när jag sansat mig tre sekunder så kom jag på att grabbarna har kompisar ändå och jag frågade mig själv om jag trodde att vi skulle bli lyckligare av ha mer grejer o kanaler och svaret är bara ett stort fett NEJ! Jag vet att du nog insett det också. VI går ofta ut till skogen och grillar korv eller spelar ett vanligt hederligt Fia med knuff. Det älskar barna. Vi umgås och har det bra. Lycka till med allt Minna. jag riktigt känner din hopplöshet/maktlöshet/förtvivlan och frustration över sambons tilltag.
Kramar Vill Dig Bara Väl

Y sa...

Ja, precis. Lämna tillbaka dammsugaren! Säg att du hellre vill att han ska dammsuga åt er i en månad!

De äldre teknikprylarna kan ni sälja av allihop! Skicka en till Gustav:)

Heja dig!

minna sa...

Vi har diskuterat och vi tar den gamla dammsugaren till sommarhuset, då vi helt saknar dammsugare där. Jag är astmatiker så det är nog klokt att ha dammsugare på båda ställen. Självklart är det inte värt i långa loppet att må dåligt på jobbet. Men jag fick inte mitt nuvarande jobb lätt. Jag har slitit hund för det, då jag inte har någon utbildning ens. Och så är jag sårbar. Det är därför jag studerar nu. För att ha en utbildning och kanske sadla om i livet. Vi har enormt mycket elektronik. Inte billiga saker utan svindyra saker. Alltid det senaste och jag tycker ibland att sambon går till överdrift. Nu ska vi ta vissa saker till sommarhuset. Gamla ps 2 ska användas till sonens spel i sommarhuset men även som dvd. Men nu jäklar är det ett fett nej till alla elektronikprylar. Annars jävlar sa jag till sambon. Vi får hoppas att han hajjar.

Anonym sa...

Om jag fick en dammsugare i present skulle han få tillbaka den illa kvickt... hårt i huvudet!

Varför ha så gemensam ekonomi? Dela på utgifterna och det som blir kvar så kan han få shoppa upp sin del och du stoppa ner din i sprgrisen!

minna sa...

anonym, jag anser inte att det är rätt att i en familj sparar den andra till en buffert och den andra bara slösar. Hur tryggt känns det att leva med en man som inte har någon buffert alls?

Gustav sa...

Y är klok. Mycket klok.