måndag 13 augusti 2012

Veckans reklamblad

När jag jobbade på mitt gamla jobb fick jag alltid en enorm ångest på måndagar,speciellt dom två sista åren. Det var ingen vanlig måndags ångest utan riktig ångest. Det hände att jag kräktes vissa måndagar på morgonen.
Har idag nästan glömt bort det. Jag är så tacksam idag att dom känslorna dör mer och mer. Idag kan jag faktiskt längta efter måndagar. Få lite mer struktur på tillvaron, men framför allt, det viktigaste, då kommer alla reklamblad om veckans erbjudande. Och då menar jag speciellt reklambladen för två av ortens matvaruaffärer. Vi har två lagom stora matbutiker på orten. Det är stenhård konkurens mellan dessa två. Och det gynnar som sagt oss kunder. Själv handlar jag ingenting i förväg om jag inte har kollat reklambladen på måndagar. Det kan vara rejäla prisskillnader.Idag kan du fynda falukorv i båda butikerna för endast tio kronor! Riktigt bra pris. Men på den andra affären får man 400g medans man på den andra affären får hela 800g!! Scan! En annan deal som jag tänker köpa är två taco såser för endast tio kronor. Santa maria. Och till min glädje har dom allerums ostar för endast 69,90 kilot om du handlar för 300kr. Vilket jag måste göra för att fylla på i frys och skafferi. Jag hatar vanliga ostar utan smak. Och allerum är en helt okej bra ost. Och det är väl det man saknar. Att kunna köpa god mat, men framför allt nyttig mat. Maten vi äter hemma den här månaden är katastrof. Det är pasta och åter pasta. Ris och vitt bröd. Pizza och piroger. Till mellanmål hemmagjorda kanelbullar. Gott men så onyttigt! Och bara kolhydrater på kolhydrater......
Till min glädje så är det super erbjudanden på sallad, tomater, gurka och fruktkorgar! Det ska jag unna mig den här veckan. Grönt! Man får hela två st nachochips för endast tio kronor. Billigt! Så det blir nog tacos ikväll. Sen ska jag handla två tre paket bregott för endast tio kronor st! Förra veckan var det lätta för tio kronor. Älskar dessa tio veckors erbjudande! Love it!  Sen blir det säkert två tre påsar pommes för en tia då sonen älskar pommes! Usch så här skulle jag kunna hålla på i timmar! Men kort och gott, det ska handlas mat idag!
I fredags tankade jag en full tank på bilen. Så nu är tusen kronor av månadens budget förbrukat...
Och idag ska det handlas mat... På en måndag. På specialerbjudanden! Ni ser måndagar kan också vara bra dagar!
Någon med måndagsångest där ute?

5 kommentarer:

nonhosonno sa...

Har du fyllt kylen nu :) Bra 10 kronors erbjudande där.

minna sa...

japp nu är det fyllt med mat! En massa fina grönsaker och gottens!

Å sa...

Hej, vad kul att du är tillbaka i bloggen! Ja jag ser att du varit det ett tag, men jag kom att tänka på dig dag och kikade in efter flera år.. och här är du ju! Jag läste din blogg när du läste min blogg när jag hade ett köpstoppsår 2009. Jag slutade med min blogg 2010 men skriver nu i två andra. Jag ska läsa dina inlägg vid tillfälle. Men ser att du kommit en bit på väg. Även om det är kämpigt så bra jobbat! Det går om man bara vill..

Anonym sa...

Tack för en väldigt intressant blogg! Jag läste en del för något år sedan och belv glad när jag såg att du börjat skriva igen!

Jag har alltid måndagsångest. Panik över att gå till jobbet och igen jobba 60 timmar med allt det innebär: långa möten, budgetplaneringar, krävande kunder och sömnlösa nätter.

Är väldigt inspirerad av ditt nya "livsval", kanske måste även jag tänka om, karriär-pengar vs. äkta livskvalitet.

//MM

minna sa...

Välkomna tillbaka !! =)
Å vad har du för blogg idag?
MM, det är ett tufft val att prioritera rätt...stundtals när det är riktigt fattigt kan jag ångra mitt beslut idag... men bara stundtals...