torsdag 23 augusti 2012

Gör om, gör rätt!

Festen kom och gick...fick en hel del frågor, och svarade så pass ärligt som jag tyckte att jag kunde. Vissa var väldigt nyfikna, och det syntes att vissa av mina korta svar inte var tillräckligt. Tur som, på en stor fest har man inte tid att mingla med en person hur länge som helst, det var väldigt enkelt att ursäkta sig och gå och hälsa på nästa person.
Som jag tidigare sa så önskar jag att jag hade mognat mer under min resa, men jag antar att det kommer. Å andra sidan kan det vara väldigt lätt att döma ut statusprylar och rikemans leverne , speciellt om man inte är van med lyxen själv. Jag är en ideel förespråkare för döm inte någon annan innan du har gått i hans skor. Jag har varit van med lyx hela mitt liv. Antar att jag är en av dessa bratts född med silversked i mun. För mig har allt det där varit min vardag. Och pengar skapar inte bara status utan trygghet och val möjligheter. Och jag antar att det är det jag saknar! Trygghet, vem vill inte känna sig trygg? Vem vill inte kunna välja över ens eget liv? Och självklart saknar jag alla upplevelser som jag förut hade råd med! Och när man umgås med en grupp människor som har tryggheten, valmöjligheterna och allt det där man själv saknar idag, jaa då kanske det inte är så konstigt att man känner sig utanför och i mitt fall där jag känner mig kanske mindre lyckad.

Men som sagt, jag kämpar på , och det är en helt annan Minna idag än för ett par år sen! Jag lovar...sakta men säkert...sen har jag precis som alla andra människor en hel del brister. Jag vågar i allafall erkänna dessa och försöker så gott det går att jobba med mig själv!
För det är väl det som är hela poängen i en människas liv, att jobba med sig själv, göra om , göra rätt tills man har lärt sig! Och för att nå dit, är väl ändå första steget att erkänna problemet. Nästa steg är väl att sätta upp ett mål , för om man gör samma saker varje dag får man ingen förändring. Det gäller att göra något annorlunda varje månad, varje vecka, dag efter dag för att en förändring ska ske!

1 kommentar:

Beatrice sa...

Minna!

Det finns både för- och nackdelar med alla beslut man tvingas ta. Du har kommit så långt i ditt tänk med att du måste förändra hela tiden, smått som stort, för att komma vidare i ditt liv. Det är starkt. Det är inte konstigt att du saknar många bitar av ditt tidigare liv. Du har ju i alla fall levt så större delen av ditt liv och man förändrar inte allt med en fingerknäppning. Små steg i taget, en dag i taget. Du fixar det och "växer" med varje förändring. Acceptera ev. bakslag för vad de är, just tillfälliga bakslag, och ta nya små tag. Det går framåt och kommer att bli bättre och bättre.

Kramar till en stark tjej =)