lördag 21 november 2009

Min svarta bok

Jag har fortsatt att hugga i här hemma när det gäller ekonomi. Jag har beslutat mig för att försöka göra någon slags budget!!! Gud bevare mig.... jag ska få järnkoll....
Det har visat sig att det finns fortfarande onödig räkningar som jag inte behöver, speciellt med tanke på karriärsändringen....det blir ajöss och goodbye till mitt bärbara bredband. Jag ska även stänga mitt mobilabonnemang....Kostnaden för framtida garderoben lär minska rejält..... Jag ska skaffa järnkoll....Jag har köpt en fin anteckningsbok (japp köpt) där jag skriver varenda krona som går in eller ut ur hushållets kassa. Det blir inga häftiga excelark, utan det ska vara enkelt, lättläst och jag ska kunna ta med den vid resor till sommarhuset eller när vi är på semester. Det blir min lilla svarta bok=) Bibeln som ska med i ur och skur...jag hoppas på en kraftig psykologisk press!!

11 kommentarer:

J sa...

Haha skitbra ju!

Herr K sa...

Oj, du går verkligen ut hårt! Skadar inte att ha stenkoll, hoppas det går bra :)

nonhosonno sa...

Kanon! Det är riktigt bra att föra "bok"

inte miljonär än sa...

Låter bra, men som en excelälskare vill jag bara säga att du missar en underbar del av livet: kalkylbladet.... ;-)

Anonym sa...

Här är en som både har en liten kassabok där alla utgifter, förutom de vanliga räkningarna, noteras. I slutet av månaden förs dessa övriga utgifter in i exceldokumentet där alla våra inkomster och utgifter står. Jag har stenkoll på ekonomin, men det är ett måste när en person knappt har någon inkomst alls och man har en familj att försörja...

Pengar och cash sa...

Bra förslag det där. Då kommer du ha väldigt bra koll på allt.

svenskmillionaire sa...

Din svarta bok kommer definitivt att hjälpa dig framåt! Lycka till!

troi sa...

Jag skulle gärna vilja se en uppdatering såhär inför de skälvande dagarna innan året är slut. Du är väl nära nu? Eller kanske redan där? ;-)

Jag har faktiskt gjort både min budget och uppföljning på häftiga excellark, men vad gäller familjens gemensamma utgifter för mat etc så har vi faktiskt en levande anteckningsbok... Det fungerar ypperligt och är lätt att ta med sig!

Fru S sa...

Allt löser sig alltid! På något sätt. Det var det där med positivt tänkande ;)

Vem vet tomten kanske kommer med något riktigt bra till jul som hjälper dig? Har du varit snäll i år? :P

Unknown sa...

Ett väldigt bra tips till dig är att använda dig av www.smartbudget.se Där ser du exakt vart dina utgifter går till, sparmål, inkomster osv.

//Louise

Annelie/menskoppen.se sa...

det här kommer att gå kanonbra!


håll koll på månadsutgifterna med www.menskoppen.se – men det kanske du redan gör? ;-)

annelie@menskoppen.se