söndag 8 november 2009

borde jag ge upp?

Jag kanske är lite knäpp....Mitt sparmål blir tufft att nå och nu är det bara några veckor kvar. Jag har förlorat mitt jobb där jag tjänade bra. Jag har börjat plugga. Jag har skaffat sommarhus. Jag jobbar extra och sliter. Praktiskt taget allt i mitt liv är ändrat förutom sparplanen. Borde man ge upp och inse att det blir för tufft? Anpassa planen efter dom nya möjligheterna? (möjligheter??? )Jag väljer detta ord. Jag ska vara positiv.=) Så borde jag ge upp nu och inse att jag inte når inte mitt mål, its not fucking happening eller sälja min själ till djävulen och make it happen anyway? Jaaa knäpp som jag är, så sitter jag här med medicinboken och pluggar medans jag samtidigt klurar på själar att sälja!! Jag ska tydligen jobba massor trots att jag pluggar.( hela julhelgen+nyårshelgen, fast jag skulle tagga ner på arbetstakten) Jag ska på husvisning och kolla på ett billigare boende.... jag ska sälja dittan och dattan.... japp nog fan säljer jag min själ till herr djävulen...fan att det alltid blir så här...
Och sen gick jag in på pengar och cashbloggen. Han planerar redan för 2010...jag hade totalt glömt bort det...jag hade ju ett långsiktigt mål på tio år....jag dööör.....shit....jag menar hur många själar kan man sälja? Det blir fan till att bo i tält, utan el och internet också....

11 kommentarer:

inte miljonär än sa...

Nej! Ge inte upp, det är klart att du skall kämpa vidare! Men ibland kanske det kan vara bra att sänka sin mål lite om de kanske inte är realistiska. Jag tycker det verkar som du kommit jättelångt redan!

Beatrice sa...

Hallå där, jorden anropar =)

Minna, du har redan lyckats med enormt mycket. När livet kommer emellan och förutsättningarna är ändrade så måste man nog ändra målen något också för att inte köra slut på sig. Du skall inte sälja själen till djävulen bara för att uppnå ett mål du satt upp tidigare. Det är absolut inget misslyckande om du inte når upp till det du velat. Om du INTE satt upp målet, hur mycket tror du att du hade sparat då? Mmm just det, inte speciellt mycket tror jag. Då hade livet rullat på och risken att du hade fallit tillbaka i gamla mönster hade varit överhängande. Nu har du fått ett annat tänk och jag tror inte att du faller tillbaka även om du ändrar din regler efter de förutsättningar ni har idag.

Du ville trappa ner jobbandet och nu jobbar du och pluggar. Om du känner att det blir för mycket så ta då inte på dig allt extrajobb även om det ger extra pengar. Du vill ju inte köra slut på dig. Det nyttjar ju inget om du inte orkar med pluggandet och livet med familjen. Försök hitta en balans även om det innebär att sparmålet inte nås. Det är inte så viktigt egentligen, eller hur.

Var rädd om dig och kram

Pengar och cash sa...

Även om du nu känner att du inte när målet så ska du inte deppa. Livet går upp och ner och vissa saker kan man inte förutse. (Som med ditt byte av jobb till ex). Försök att komma så nära ditt mål Som du kan.

Sefo sa...

Du är en av mina favvobloggare, mycket för att du är personlig i dina inlägg, kämpar som fan rent ut sagt och ständigt utvecklas, att du inte skulle uppnå ditt sparmål är i mina ögon av noll betydelse, du har uppnått en sådan total förändring, både i livstil och som person, jag skulle vilja att påstå att du uppnått MYCKET mer än det tänkta sparmålet! =)

Se inte bara till pengarna, du har nått så mycket längre än så!

Du ÄR en fighter Minna!
Var rädd om dig!

nonhosonno sa...

Du är jätteduktig, har kämpat något enormt. Du får justera målen till hur det ser ut nu, och som jag ser det har du redan kommit i mål :)

J sa...

Ett justerat mål är fortfarande ett mål.

Anonym sa...

Ett mål är något att sträva efter, något att sikta mot och se som en morot. Att kämpa för. Sålänge man kämpar behöver man inte alltid nå sina mål, bara man är nöjd med sin prestation, och det borde du verkligen vara!

Anonym sa...

Du når inte målen iår bara. Du har kämpat väl och förutsättningarna har ändrats, så du ska ändå ha cred. Bara sätta nya realistiska mål till nästa år. Helt rätt att dra ner på kostnaderna med boendet. Jobbigt med dyra kostnader. Bor hellre smått och snyggt (med låga kostnader) än stort och fattigt.

Jag är så feg så jag har inte ens satt något årligt mål förutom det långsiktiga och bli bättre på att investera etc.

den 11 november 2009 11:19
Jag anser att Det du beskriver är en Vision. Mål ska vara mätbart.

\Thaman

Anonym sa...

Har du slängt igång granskningen? Har folk varit taskiga?

\Thaman igen, som föredrar utan granskning men men.

troi sa...

Jag förstår att det är tufft för dig och att du misströstar lite då du utsätts för svåra prövningar. Men det är klart att du inte ska ge upp, det är ju massor av tid kvar och du är faktiskt på målsnöret!

Sen håller jag med alla övriga i sällskapet som sagt så mycket klokt. Du har nått så otroligt långt och genomgått en genomgående förändring det senaste året. Det har verkligen varit fantastiskt att få följa dig på vägen!

troi sa...

Hej!

Hur går det för dig? Är du fortfarande stressad eller har du hamnat i "mål"?