söndag 21 oktober 2012

bestämt hus och måldatum

Nu har vi äntligen beslutat oss för vilket hus vi skall bygga! Efter flera månaders velande hit och dit har vi spikat fast ett hus! Huset, är ett hus som jag tittade på förut, men tänkte att det blir för dyrt. Nu skulle jag bara visa huset till sambon här hemma, och i samma visa som vi gick in på hemsidan blinkade till en sida att det var visning på just det huset i vår nuvarande hem kommun!  Har velat se det här huset live i flera år men det har inte funnits något visnings hus i stor sthlm.  Är det ett tecken? Oavsett, förhoppningarna tändes igen, och det känns bara så rätt!
Huset kan bli lite för dyrt, men jag tror att vi fixar det med vår envisa målmedvetenhet! Eller rättare sagt, jag vet att vi gör det!
Positivt tänkande!
Senast 2015-10-31 ska kontraktet till huset vara påskrivet! Det kan kännas långt dit, men är bara trettio sex månader! 36 månader, där vi månad efter månad måste uträtta storhet och kloka val!
Vi Måste:

* ÖKA INKOMSTERNA, i vårt fall, ska båda jobba extra. Målet är tre månadslöner in i familjen.

* MINSKA MÅNADSKOSTNADEN PÅ LÅNEN, det kan bli aktuellt med ett större lån för att rensa de mindre lånen, och därav kunna extra amortera snabbare. Vi får helt enkelt väga för och nackdelar med denna metod. Beslut på detta tas senast i Januari 2013.

* MINSKA MATKONTOT, fortsätta att snåla in på maten, matlådor, baka eget bröd, inte äta ute osv. Dock ska vi unna oss något varje löning. (man måste få leva också)

* SKIPPA SEMESTER NÄSTA ÅR, kanske tom året därpå också. I år extra jobbade jag på min semester. Gjorde väldigt mycket för ekonomin, då vi kom i kapp alla skulder och lyckades undvika inkasso.
Det får bli några dagars mini semester hemma här och där.

* JOBBA ALLA STORHELGER, då det är dubbelt så bra betalt. Det innebär jul, midsommar , påsk och all helgons osv. Och sen sparar man en massa pengar genom att slippa delta i alla dessa spektakel. ( Dock skall sonen få julklappar och en liten julmiddag här hemma, men endast vi familjen, inga stora släkt kalas mer)

* FORTSÄTTA MED KÖPSTOPP, endast köpa det som är nödvändigt. Inget extra.

* GÖRA DET BÄSTA VI KAN VARJE DAG. Tänka positivt, stötta varandra bättre, helt enkelt bli bättre medmänniskor. Försöka hitta det positiva i livet för att hålla humöret uppe. Se det bra i livet och vara mer tacksamma även för det lilla! Positiv energi skapar mer möjligheter och tur.

9 kommentarer:

nonhosonno sa...

Kanon!

Anonym sa...

Med stora konsumtionsskulder som ni med endast svårighet klarar av vill ni nu skuldsätta er ännu mer på den mest uppumpade marknaden av alla: bostadsmarknaden ?

I hur många år orkar ni att tillsammans jobba 3 inkomster, 10 år? 20 år?
När ni inte orkar längre så kommer banken och sätter huset på exekutiv auktion och alla era timmar/daga/månader och år kommer att ha försvunnit upp i rök.

Hur kan en trälåda med tak vara värt detta? Förklara gärna lite mer för oss som är långsamma att förstå saker och ting

Blakhouse sa...

Awsome med konkreta mål =)

Du säger 3 inkomster lite nyfiken på vilken summa du räknar som en inkomst. menar 3 55000kr inkomster är ju lite bökigare än 3 20 000kr inkomster.

mvh Blakhouse

Per Penning sa...

Vad blir det för en kåk? :)

Anonym sa...

älskar din blog. du har totalt förändrat mitt liv och inspirerat mig massor. min man och jag läser din blog dagligen och längtar efter nya inlägg. vi var på ruinens brant men tack vare dig tog vi tag i vårt liv. Tack Minna! Tack.

minna sa...

till anonym, tanken är att vi har betalt av våra skulder innan vi flyttar in i huset. Vi får faktiskt en billigare boende kostnad i huset. Dvs det blir billigare för oss. Så på din fråga hur en trälåda kan vara värt detta är det att det blir billigare! Sen antar jag att olika människor älskar och brinner för olika saker. Jag älskar att pyssla med mitt hem. Det är min hobby. Jag älskar trädgård. Sen vet jag att det är totalt osmart att bo i hyreslägenhet och kasta bort pengar varje månad. Jag vill helt enkelt ha livskvalite i mitt liv. Varför skulle jag jobba tre jobb i 10 år? Vill endast bli kvitt mina "dumma" lån. Dessa tar max 2-3 år att betala av.
Summan av det hela handlar om att få ner månadskostnaden.Därför vill vi bygga hus.
Blakehouse, 3 löner x 20,000:-
Per penning, det blir fiskarhedenvillan.

Ann-Christin sa...

Heja på! Det är väldigt inspirerande med dina mål.

Anonym sa...

Blir nyfiken på vad ni har för utgifter för ert boende idag samt vad ni räknar med att husbygget (ink allt) och därefter boendekostnaderna kommer att kosta er.

minna sa...

anonym, vi tänker landa på ca 2,2 till 2,6 , vilket är max.
Det är inklusive tomten.