fredag 6 juli 2012

ständigt pressad

Glädjen över att hamna under en halv miljon i dumma lån kändes fantastiskt! Nu känns det som att det faktiskt finns hopp om att bli helt skuldfri. Det har varit enormt tungt den sista tiden. Det är svårt att vara lycklig när man är orolig över sin ekonomi. Ingenting får gå fel. Gud bevare en om man blir sjuk och får sjuklön! Då faller hela budgeten!
Idag vart det riktigt illa. Sambon här hemma fick rejält ont i magen och kräktes i morse.
(magkatarr)  Men han vägrade att stanna hemma, då han igentligen hade en ledig dag och jobbade extra en heldag. Det betyder att han hade förlorat 1500 kr extra. Det kan tyckas som en ynklig liten summa. Det kan tyckas knäppt att åka och jobba när man har kräkts, men vad är alternativen?
I vårt fall är alternativen riktigt hemska. Det skulle innebära påminnelser och inkasso. I värsta fall kronofogden. Sambon har gamla inkasso skulder som han nu betalar av flitigt på. Efter en väldigt jobbig och mardrömslik livssituation hamnade han efter med sina räkningar. Och ja resten kan ni tänka ut själv.
Numera är skulden till inkasso väldigt liten. Vi räknar med att inkasso skulderna är borta i slutet av september månad! Han är sååå nära nu! Vi är sååå nära nu!  Ska bli så jäkla skönt! Därav paniken i morse.
Så mot allt sans och vett åkte han till jobbet och gjorde det han tyckte var det enda rätta.
I bakhuvudet hos mig maler oron. Hur länge ska man orka? Är det inte dags att ge upp och skita i allt skulle säkert flera tycka! Att man måste dra en gräns nånstans och att man inte kan leka med sin hälsa... men alternativen då? Inkassobolagen struntar i om man är sjuk. Dom vill ha sina pengar.
Har ringt och frågat.  För honom är det inget alternativ, och inte för mig heller att ge upp när man är så nära sitt mål. Det må vara dumdristigt det han gjorde, men kände att jag ville stötta honom i hans beslut och sa inte så mycket....men det kändes i hjärtat....så här vill jag inte leva...ständigt pressad..

Oavsett vad, så kämpar vi ständigt. Oron jagar nästan ihjäl en. Det blir inte så mycket livsglädje men samtidigt så vet vi att det här är för en kort period. Efter september är alla inkasso borta!
Kvar finns andra "dumma" lån....men vi har kommit långt .....efter inkasso kan vi förhoppningsvis andas ut lite....men inte för mycket då alla lån ska bort. Men vi skall även prioritera att bygga upp en liten buffert....inte stor, då huvudpunkten ska ligga på att bli skuldfri, men en tillräckligt stor buffert att man kan vara hemma när man är sjuk. Tack gode gud att vi bor i en hyresrätt med tanke på ekonomin! Det kan nog vara det smartaste valet jag har gjort på sista tiden!

7 kommentarer:

Mama sa...

Så länge ni har ett mål, ett datum för att komma ett steg framåt, ska ni känna lycka! Ni har kontroll över situationen. Allt är inte en raksträcka såklart, och i värsta fallet kan mål flytta på sig också, men behåll fokus så ni har ett mål som ni faktiskt kommer närmare med tiden. Jag lovar, era dagar kommer! Och med detta bakom er kommer ni vara starkare än de flesta!

Anonym sa...

Det låter jättetufft! Ni är duktiga som orkar ta tag i situationen, många fixar inte det. Hoppas sambon mår bättre snart oxå!
Mvh,
G
(rensapavinden.blogg.se)

Auri sacra fames sa...

Själv fick jag tjocktarmskatarr (självdiagnos efter flera magknip av det värre slaget som jag fick efter viss kost) när jag misskötte min kost för många år sedan. Jag provade allt receptfritt på apoteket och när till slut mina arbetskollegor tröttnade på att jag inte ens kunde gå rakt övertalade de mig att ringa sjukhuset. Tyvärr var telefontiden över för dagen...

Jag gick ner till närmaste hälsokostbutik och sa att jag hade tjocktarmskatarr och att jag ville han något som hjälpte mot det. Damen i kassan tig fram en enorm bok, slog och läste lite innan hon sålde kamomillte till mig.

5 koppar senare var smärtan borta och jag lyckades läka denna botliga form av katarr genom att lägga om kost och fortsätta dricka te. Senare fick jag höra om en yngre tjej som fått magkatarr men som inte märkte av det så länge hon tog en kopp kamomillte om dagen.

Om det hjälper din man vet jag inte men det är nog värt att prova!!!

Per Penning sa...

Bra jobbat. Ta en vecka i taget och gör små, små delmål. Ni är snart i hamn. :)

minna sa...

tack för era peppande inlägg! Ni har rätt. Får göra små delmål och bara kämpa just nu. Se målet just nu för resan dit är ingen kul just nu.
Kamomill te ska inköpas idag! Tack för tipset !

Pengar och cash sa...

Låter som ni verkligen kämpar! Men det är bra, för det finns alltid nåt gott i andra änden.

Vart lite nyfiken på vad det är för typ av lån som du/ni har?

Slut på pengar sa...

Kämpa på... Ta små steg i taget... Ljust finns där =)