onsdag 20 juni 2012

Små marginaler kräver desperata åtgärder

När man har väldigt små marginaler, precis som vi har just nu i vår familj, krävs det extra mycket uppfinningsrikedomar för att kunna förändra sin situation. Just nu lever vi efter mottot en sparad krona är en tjänad krona!
Allt som vi brukar handla till hushållet granskas noga nuförtiden. Jag har gått ifrån shopaholic till kupong och reaholic. För varje krona vi sparar, tex om vi ska köpa tvättmedel men handlar detta på rea, så sätter vi dessa pengar på en skuld istället. Direkt, utan att blinka så fort vi kommer hem. Bara den här veckan har vi lyckats spara 229kr. Ingen höjdar summa men många bäckar små tänket brukar vara effektivt i längden.
Just nu känner jag mig taggad till tusen att förändra hela situationen och ta oss ur skuldträsket. Vi jobbar på båda två så mycket vi orkar. Vi tar alla extra pass och extra uppdrag som vi kan. Detta betyder lite mindre tid för varandra, men gör att vi på sikt får mer tid för varandra i familjen!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till
önskar
Rune
en mer gynnad ungkarl...
Trevlig midsommar!

minna sa...

tack rune! Trevlig midsommar till dig också=)

Anonym sa...

Akta er, det är beroendeframkallande att spara! :-) Keep it up!

Ann-Christin sa...

Lycka till och fortsätt att blogga då det kan inspirera andra att ta tag i sin situation. trevlig midsommar!

Slut på pengar sa...

Hej Minna,

Hoppas ni lyckas vända skutan. Bra att ni försöker mins utgifterna. Ett tips är att kolla på de tråkiga räkningarna som kommer varje månad. Vet inte hur ni har det med krediter, men försök att samla ihop dem under ett tak, ex låta en mastercard kredit bli ett ICA lån, där finns det 100-lappar att spara på räntor.