torsdag 21 juni 2012

man hinner mycket på åtta veckor / ingen semester

Blir så frustrerad att föra skuldbudget varje månad. Känns inte så lockande att se siffrorna minska så lite. (är otålig) Därav tänkte jag börja lura hjärnan lite. Seeing is believing=)
Samtidgt med tanke på the secret så ska man inte fokusera för mycket på skulderna, så istället
försöker jag fokusera mer på inkomster in. På två månader hinner man få in ganska mycket pengar. Och när jag sen uppdaterar skulderna så har dom minskat ganska kraftigt. Detta gör att man får en väldigt positiv känsla i kroppen. Man känner sig starkare och duktigare.
Igår var en sådan upplevelse. Kändes så häftigt! Visseligen hade sambon fått sin skatteåterbäring också, men samtidgt har jag jobbat ganska mycket extra.
Dom dåliga lånen, de som inte är fastigheter eller liknade låg på 535,100 kr i april månad.
Nu i slutet av juni har summan sjunkit med hela 35,700 kr!!!
Äntligen, äntligen har vi kommit under det magiska halv miljon sträcket!
Vilken rusch!
Därav har jag beslutat mig för att ha en uppdatering på skulderna efter varje åtta veckors period!
Det är otroligt vad glad man blev igår. Vilken kick. Detta har gjort att jag nu är taggad till tusen!!
Har redan gjort så att jag i Juli månad ska jobba extra en hel heltid! Har tagit semester från mitt andra jobb, och istället jobba på det andra stället. Det är det positiva inom vårdyrket. Finns jätte mycket jobb, och samtidigt känns det inte så tungt när man jobbar med det man älskar.
Även mannen här hemma ska jobba så mycket extra det går. Vi blev båda erbjudna jobb i midsommar, så vi har beslutat att skippa midsommarfirandet och istället ska vi jobba.
Man får även storhelgs ob vilket är ett stort plus i kanten. Vi sparar även en hel del gällande midsommar maten mm. (detta blir man bjuden på av jobbet för att man jobbar på midsommaren)
Nu är humöret på topp igen. Ingen ångest alls just nu....
Har även beslutat mig för att jobba extra några nätter i Augusti månad. Ganska bra betalt, men även skönt att veta att man får in dom där extra slantarna. Och dessa åker in direkt på skulder....
Och som ni säkert förstår, det blir ingen semester alls i år. Lyxlivet med dyra sportbilar och semestrar i hundratusen klassen är borta!!  Vi har beslutat oss för att unna oss en resa nästa år men då kunna göra det med ett gott samvete!

P.S Bilden är tagen på ön Scorpios där jag hade underbar semester. Ön ägs av en av världens rikaste familjer. Familjen Onassis.  Idag är herr Onassis begravd i det lilla kapellet. (make till Jackie Kennedy) Numera ägs ön av Athina Onassis. Så jag antar att jag får leva på härliga gamla resminnen denna sommar! =)

4 kommentarer:

Per Penning sa...

Du verkar vara bra mycket lyckligare nuförtiden. Ha en härlig midsommar även om du jobbar! :)

minna sa...

tack per! Det är jag faktiskt! Hoppas du får en fin midsommar

Ekomorsan sa...

Härligt att ni kunde beta av så mycket så ni kom under halvmiljonstrecket!

minna sa...

ja det är en lyckokänsla ekomorsan. Det är en bra bit kvar, men det är så skööönt just nu=)