onsdag 26 juni 2013

konstskatter i vackra St Petersburg/ Överraska sin älskling

Ibland saknar jag något fruktansvärt mitt gamla liv. Mest av allt saknar jag upplevelserna. Jag älskar konst, och älskar att spatsera världen runt och se och uppleva olika platser, och framförallt alla kulturskatter vi har världen runt. 
Tyvärr har vi inte så mycket sådant i vårt avlånga vackra land. 
I våras vart jag dock jätte glad då min älskling bjöd mig till Thielska galleriet för att se Edvard Munch. Vilken lycka! Nu planerar jag nästa resa till Mora för att se Zorn! 
I iallafall, jag jobbade fram och tillbaka i Ryssland, närmare bestämt St Petersburg. Och vill bara säga att det är en av världens vackraste platser att besöka! Som en sagostad. Med alla sina kulturskatter är det ett måste för alla människor att se. Oavsett om man gillar sådant eller ej. Efter en resa dit blir man förälskad.
Så har ni lite pengar över, eller vill överraska någon käraste på en romantisk tripp som slår Paris alla dagar, åk dit! Glöm inte Eremitaget  och alla vackra kyrkor och palats! Så jäkla vackert att man tappar andan!
Varför inte överraska sin älskling?


4 kommentarer:

Spara Smart sa...

Tack för tipset! Tanken har faktiskt aldrig slagit mig. Jag har alltid velat besöka St. Petersburg, men aldrig funderat seriöst på de planerna. Jag har gått och funderat på om jag skulle bjuda min käresta på en födelsedagsresa. Hon har aldrig varit i Paris. Svårt val för mig, lättare för dig :)

Hannele på Hisingen ♥ sa...

där har jag aldrig varit, "bara" i Viborg

minna sa...

Ni måste dit! Sååå vackert=)

MiljonKronor sa...

Visst finns det många vackra städer i världen. Har aldrig varit i S:t Petersburg, kanske blir nästa resmål. Men Paris har sina trevliga platser också, inte att förglömma. Däremot tycker jag Rom är bättre än Paris. Men om man gillar konst kan man spendera massor av tid inne i Louvren.